Kevin Spacey moet uit buurt van slachtoffer blijven - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (59) die vandaag in Nantucket terechtstond voor seksueel misbruik, moet uit de buurt blijven van een voormalig slachtoffer van hem. De acteur mag van rechter Thomas Barrett "geen direct of indirect contact" hebben met de man. De rechter liet de beklaagde op die voorwaarde vrij na een korte zitting in de rechtszaal van Nantucket.

 Kevin Spacey, gekleed in een donker pak met hemd en das, knikte stilzwijgend en zijn advocaten stemden in met de uitspraak. De zitting duurde amper zes minuten. Er is een nieuwe zitting gepland op 4 maart. Daarop moet Spacey niet persoonlijk aanwezig zijn, maar hij moet wel telefonisch bereikbaar blijven voor het geval er vragen rijzen die hij moet beantwoorden. Spacey wordt "onzedelijke agressie" en "fysieke verwondingen" ten laste gelegd. In juli 2016 heeft hij een toen 18 jaar oude jongeman dronken gevoerd en dan onzedelijk betast. Sinds de herfst van 2017 zijn er al meer dan 30 aanklachten tegen Spacey binnengekomen bij het gerecht die allemaal over seksuele agressie gaan.

Als gevolg van de klachten zegde de stramingdienst Netflix het contract op met Spacey voor de succes-serie "House of Cards" waarin Spacey de rol van de meedogenloze Amerikaanse president Frank Underwood speelde. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: