"Fresh Prince"-acteur klaagt spelmaker Fortnite aan - Actueel Cinema

   - 

Alfonso Ribeiro, de man die in de jaren 90 furore maakte als Carlton in de sitcom "The Fresh Prince of Bel-Air", stapt naar de rechter. Ribeiro klaagt het bedrijf Epic Games aan, dat het razend populaire spel Fortnite op de markt heeft gebracht. Dat schrijft entertainmentsite TMZ. 

Het personage Carlton werd om meerdere redenen bekend bij het publiek, maar zijn specifieke dansje herinneren velen zich nog. In Fortnite, een schietspel waarin je als enigste moet proberen overleven, kunnen de gamers hun personage een dansje laten doen. Epic Games introduceerde de 'Fresh emote'-dans, eentje die verdacht veel lijkt op de Carlton-dans van "The Fresh Prince of Bel-Air". "Epic heeft verzuimd om meneer Ribeiro te compenseren of zelfs maar toestemming te vragen om zijn gelijkenis en iconische intellectueel eigendom te gebruiken", zegt de advocaat van Ribeiro aan TMZ. Begin december werd bekend dat Epic Games ook wordt aangeklaagd door de Amerikaanse rapper 2 Milly. Ook hij beweert dat in Fortnite een door hem bedachte dansbeweging te vinden is. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: