Jim Carrey noemt Trump een "kindontvoerder" op prijsuitreiking - Actueel Cinema

    
Actueel
Jim Carrey noemt Trump een

Jim Carrey won vorige week vrijdag de Charlie Chaplin Award for Humour op de Los Angeles' Britannia Awards, georganiseerd door de British Academy of Film and Television Arts. Hij droeg zijn prijs op aan alle mensen die door president Donald Trump het leven zuur gemaakt worden. Zijn dankspeech wijdde de acteur bijna integraal aan (kritiek op) Trump, zo meldt entertainmentblad New Musical Express (NME). 

Over Charlie Chaplin, de legendarische komiek waar de prijs naar vernoemd is, had Carrey dit te zeggen: "Hij (Chaplin, nvdr.) nam de Amerikaanse rechtervleugel van zijn tijd in het vizier, diens haat voor immigranten en minachting voor de waarheid, en het machtsmisbruik. Vandaag vechten we tegen diezelfde kwade krachten." Carrey verwees naar Trumps migrantenpolitiek, die duizenden kinderen scheidde van hun families. "Schaamteloosheid is geen superkracht. Het is de karaktertrek van een schurk. Kinderen ontvoeren is niet wat supermachten doen."

De acteur droeg de prijs op aan Christopher Steele, de voormalig Brits geheim agent die de aanzet gaf tot het onderzoek naar vermeende contacten tussen Trumps campagneteam en de Russische autoriteiten, en Christine Blasey Ford, die kandidaat voor het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook NFL-speler Colin Kaepernick en acteur Robert De Niro, een bekend Trump-criticus die onlangs een bompakket ontving, kregen een speciale vermelding. (Belga / Belga)

© Foto Andrea Raffin / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Ex van Nicolas Cage eist alimentatie na bliksemhuwelijk van amper 4 dagen - Actueel

Ex van Nicolas Cage eist alimentatie na bliksemhuwelijk van amper 4 dagen

Slechts vier dagen hield het kortstondige huwelijk tussen de Amerikaanse acteur Nicolas Cage (55) en zijn ex-vrouw Erika Koike (34) stand. Toch vindt Koike dit voldoende om alimentatie te eisen van de acteur. Volgens de Amerikaanse tabloid TMZ heeft Koike haar verzoek bij de rechter ingediend.
Bas Devos met 'Ghost Tropic' naar Cannes! - Actueel

Bas Devos met 'Ghost Tropic' naar Cannes!

Ghost Tropic, de derde speelfilm van Bas Devos, gaat volgende maand in Cannes in wereldpremière. Dat maakte de Quinzaine des Réalisateurs zonet bekend. Devos levert hiermee een opmerkelijke prestatie. Zijn vorige speelfilm Hellhole beleefde eerder dit jaar zijn wereldpremière op het Internationaal... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Antwerpen vormt decor voor Duitse tv-serie - Actueel

Antwerpen vormt decor voor Duitse tv-serie

De komende vier maanden vinden er in Antwerpen opnames plaats voor de Duitstalige televisieserie "Dunkelstadt". Onder meer het MAS en het Havenhuis zullen figureren in de tv-serie die te zien zal zijn op de Duitse zender ZDF.
HBO wijst Trump terecht na Game of Thrones referentie - Actueel

HBO wijst Trump terecht na "Game of Thrones" referentie

Het laatste seizoen van "Game of Thrones" kende zijn langverwachte première vorige week zondag. En ook Amerikaans president Donald Trump lijkt een grote fan. In een van zijn tweets kopieerde hij nogal nadrukkelijk de schijfstijl van de bekende serie. Een move waar HBO niet meteen mee was opgezet.
Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage' - Actueel

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage'

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet zijn volop bezig met de opnames van 'Cold Courage', een nieuwe internationale fictiereeks. Momenteel draait de ploeg scènes in Antwerpen. 'Cold Courage' zal later te zien zijn op VTM.
Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep: - Actueel

Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep:

Het immense succes van 'Game of Thrones' heeft een onverwachte bijwerking. De verkoop van huskies boomt, maar de dieren worden ook steeds vaker in de steek gelaten na een impulsieve aankoop