Jim Carrey noemt Trump een "kindontvoerder" op prijsuitreiking - Actueel Cinema

    
Actueel
Jim Carrey noemt Trump een

Jim Carrey won vorige week vrijdag de Charlie Chaplin Award for Humour op de Los Angeles' Britannia Awards, georganiseerd door de British Academy of Film and Television Arts. Hij droeg zijn prijs op aan alle mensen die door president Donald Trump het leven zuur gemaakt worden. Zijn dankspeech wijdde de acteur bijna integraal aan (kritiek op) Trump, zo meldt entertainmentblad New Musical Express (NME). 

Over Charlie Chaplin, de legendarische komiek waar de prijs naar vernoemd is, had Carrey dit te zeggen: "Hij (Chaplin, nvdr.) nam de Amerikaanse rechtervleugel van zijn tijd in het vizier, diens haat voor immigranten en minachting voor de waarheid, en het machtsmisbruik. Vandaag vechten we tegen diezelfde kwade krachten." Carrey verwees naar Trumps migrantenpolitiek, die duizenden kinderen scheidde van hun families. "Schaamteloosheid is geen superkracht. Het is de karaktertrek van een schurk. Kinderen ontvoeren is niet wat supermachten doen."

De acteur droeg de prijs op aan Christopher Steele, de voormalig Brits geheim agent die de aanzet gaf tot het onderzoek naar vermeende contacten tussen Trumps campagneteam en de Russische autoriteiten, en Christine Blasey Ford, die kandidaat voor het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook NFL-speler Colin Kaepernick en acteur Robert De Niro, een bekend Trump-criticus die onlangs een bompakket ontving, kregen een speciale vermelding. (Belga / Belga)

© Foto Andrea Raffin / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Peaky Blinders krijgt filmadapatatie - Actueel

"Peaky Blinders" krijgt filmadapatatie

Er komt een versie voor de bioscoop van de succesvolle Britse misdaadserie "Peaky Blinders". Dat heeft Otto Batthurst gezegd, de regisseur van de eerste drie episodes van de langlopende serie.
The Wife: Glenn Close alweer magistraal! - Actueel

The Wife: Glenn Close alweer magistraal!

Met The Wife schetst Bjorn Runge een beklijvend en complex portret van een koppel dat veertig jaar getrouwd is. Joan is een briljante vrouw die haar hele leven heeft opgeofferd voor haar man, een schrijver op rust die de Nobelprijs voor Literatuur heeft gewonnen.
Trivial Pursuit lanceert 'Friends'-editie - Actueel

Trivial Pursuit lanceert 'Friends'-editie

Eeuwige 'Friends'-fan en nog geen idee voor Sinterklaas? Treur niet, Trivial Pursuit brengt redding! Net op tijd voor de feestdagen is er nu een 'Friends'-editie uitgekomen.
Duo achter populaire sci-fi serie 'Dark' op Netflix komt met nieuw project - Actueel

Duo achter populaire sci-fi serie 'Dark' op Netflix komt met nieuw project

De breinen achter 'Dark', de Duitstalige sci-fi/thrillerserie op Netflix die onverwacht uitgroeide tot een hit, kondigden vandaag een nieuw project aan. '1899' volgt een stoomschip met migranten aan boord dat de oversteek van Europa naar Amerika maakt. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline.
Westworld' heeft Antonio Banderas op het oog voor schurkenrol - Actueel

Westworld' heeft Antonio Banderas op het oog voor schurkenrol

Acteur Antonio Banderas geniet naar verluidt belangstelling om aan de vaste cast van het derde seizoen van 'Westworld' toegevoegd te worden. Dat meldt filmsite Screen Rant. Eerder strikte de reeks ook al 'Breaking Bad'-vedette Aaron Paul.
Nicole Kidman droomde van een leven als non - Actueel

Nicole Kidman droomde van een leven als non

De Oscarwinnende actrice Nicole Kidman had één wens als kind: non worden. Dat vertelde ze aan het magazine Allure. "Ik hield heel erg van het idee om als non door het leven te gaan", vertelde de ex van Tom Cruise. "Maar uiteindelijk is het anders uitgedraaid."