Jim Carrey noemt Trump een "kindontvoerder" op prijsuitreiking - Actueel Cinema

   - 

Jim Carrey won vorige week vrijdag de Charlie Chaplin Award for Humour op de Los Angeles' Britannia Awards, georganiseerd door de British Academy of Film and Television Arts. Hij droeg zijn prijs op aan alle mensen die door president Donald Trump het leven zuur gemaakt worden. Zijn dankspeech wijdde de acteur bijna integraal aan (kritiek op) Trump, zo meldt entertainmentblad New Musical Express (NME). 

Over Charlie Chaplin, de legendarische komiek waar de prijs naar vernoemd is, had Carrey dit te zeggen: "Hij (Chaplin, nvdr.) nam de Amerikaanse rechtervleugel van zijn tijd in het vizier, diens haat voor immigranten en minachting voor de waarheid, en het machtsmisbruik. Vandaag vechten we tegen diezelfde kwade krachten." Carrey verwees naar Trumps migrantenpolitiek, die duizenden kinderen scheidde van hun families. "Schaamteloosheid is geen superkracht. Het is de karaktertrek van een schurk. Kinderen ontvoeren is niet wat supermachten doen."

De acteur droeg de prijs op aan Christopher Steele, de voormalig Brits geheim agent die de aanzet gaf tot het onderzoek naar vermeende contacten tussen Trumps campagneteam en de Russische autoriteiten, en Christine Blasey Ford, die kandidaat voor het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook NFL-speler Colin Kaepernick en acteur Robert De Niro, een bekend Trump-criticus die onlangs een bompakket ontving, kregen een speciale vermelding. (Belga / Belga)

© Foto Andrea Raffin / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: