Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl' - Actueel Cinema

   - 

In Gent rolt het filmfestival een regenboogkleurige loper uit voor de première van 'Girl', de bekroonde langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont. Het drama over een 15-jarig meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen, gaat op de 45ste editie van Film Fest Gent in première. De regisseur verscheen samen met acteurs Victor Polster en Arieh Worthalter op de kleurrijke trappen van de Gentse cinemazaal Kinepolis. Ook journalist Bo Van Spilbeeck en topdokter Guy T'sjoen trekken de trappen op. 

De film rond gender en identiteit is de Belgische inzending voor de Oscars en krijgt dinsdag zijn eerste Belgische vertoning voor een select publiek. Het filmfestival hult haar loper enkel dinsdag in een regenboogvariant, maar het filmfestival staat dit jaar wel volledig in het kader van de thematiek. Het publiek kan bij de aankoop van elk filmticket een bedrag doneren en er zullen ook benefietvoorstellingen georganiseerd worden van 'Girl' op 14 oktober. De komende dagen zakken tal van internationale gasten af naar Gent, zoals onder meer Jacques Audiard ('The Sisters Brothers'), Thomas Vinterberg ('Kursk') en Gaspar Noé ('Climax'). Daarnaast komt er heel wat talent van eigen bodem langs om hun films of series te presenteren, zoals Veerle Baetens, Natali Broods, Tom Lenaerts, Tom Dewispelaere, Matteo Simoni, Mahmoud Ben Mahmoud, Kenneth Mercken en Felix van Groeningen.

Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema en Capitole Gent. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: