Harvey Weinstein riskeert levenslang na nieuwe beschuldigingen - Actueel Cinema

   - 

Harvey Weinstein, de gevallen filmbons die in New York terechtstaat wegens grensoverschrijdend seksueel gedrag, heeft naast aanklachten van verkrachting en seksueel wangedrag, waarvoor hij 25 jaar achter tralies riskeert, nog drie extra aanklachten aan zijn been. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline vandaag. 

De nieuwe aanklachten zouden Weinstein een levenslange celstraf kunnen opleveren. "Een Manhattan Grand Jury heeft Harvey Weinstein aangeklaagd voor één van de meest ernstige misdrijven die bestaan onder het strafrecht van New York", aldus officier van justitie Cyrus Vance Jr. vandaag. "Deze aanklacht is het resultaat van de uitzonderlijke moed die de slachtoffers van Weinstein aan de dag leggen. Maar ons onderzoek gaat door." Het zou onder meer gaan over een seksuele daad tegenover een derde vrouw, die plaatsgevonden zou hebben in 2006. De nieuwe aanklacht bevat ook een geval van tweevoudige verkrachting. Voor dit eerstegraadsmisdrijf is een levenslange celstraf voorzien, indien de voormalige Hollywood-producer schuldig wordt bevonden. Weinstein pleitte voor de eerdere aanklachten alvast onschuldig op 5 juni jongstleden. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: