Kristen Stewart maakt statement op de rode loper van Cannes - Actueel Cinema

    
Actueel
Kristen Stewart maakt statement op de rode loper van Cannes

De Amerikaanse actrice Kristen Stewart heeft gisteren een statement gemaakt op de rode loper van Cannes. Ze deed namelijk ostentatief haar hakken uit en protesteerde daarmee tegen de strenge kledingvoorschriften. 

De rode loper van Cannes is de laatste jaren berucht geworden vanwege de regel dat vrouwen hoge hakken moeten dragen. In het verleden hebben al verschillende actrices daarover hun ongenoegen geuit. De 28-jarige Stewart schopte haar zwarte Louboutins uit en liep daarna blootsvoets de trap op. Op die manier protesteert ze tegen de schoenenregel.

Twee jaar geleden liet de Twilight-actrice al weten wat ze van de dresscode vond. Ze ruilde toen net op tijd voor de foto's haar sportschoenen in voor hakken en stak vervolgens haar middelvinger uit naar de camera. "Als je mannen niet verplicht om een jurk en hoge hakken te dragen, kun je van mij niet hetzelfde vragen", klonk het toen.

De controversiële kledingvoorschriften zijn al eerder in opspraak gekomen, toen een groep vrouwen met platte schoenen niet toegelaten werd in de filmzaal. Het festival van Cannes bevestigde later dat "het verplicht is voor alle vrouwen om hoge hakken te dragen op de rode loper". (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Regisseurs roepen op om snel te handelen voor Oleg Sentsov - Actueel

Regisseurs roepen op om "snel te handelen" voor Oleg Sentsov

Meer dan honderd personaliteiten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om "snel te handelen" om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov "niet te laten sterven". Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking.
Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende - Actueel

Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende

De Belgische filmster Jean-Claude Van Damme is volgende maand de eregast op het filmfestival van Oostende. Hij zal er ook een ster onthullen op "Walk of Fame" op de zeedijk van Oostende. Dat meldt de organisatie vandaag.
Friends-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen Will & Grace - Actueel

"Friends"-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen "Will & Grace"

Amerikaans acteur David Schwimmer, bekend als Ross Geller uit de populaire sitcom "Friends", is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse televisie-serie "Will & Grace". De acteur speelt de nieuwe vriend van Grace, gespeeld door Debra Messing.
Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald - Actueel

Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald

Amerikaans acteur Brad Pitt ontkent dat hij aan actrice Angelina Jolie in het afgelopen anderhalf jaar geen geld heeft betaald voor de zorg van hun kinderen. Volgens Jolie heeft haar man, sinds de twee uit elkaar zijn gegaan, geen "zinvolle alimentatie" betaald voor de zes kinderen. Die zegt nu... Verder lezen...
Tom Hardy zou willen stoppen met acteren - Actueel

Tom Hardy zou willen stoppen met acteren

Tom Hardy heeft in een interview met het Amerikaanse mannenblad Esquire verklaard dat hij genoeg heeft van acteren. "Ik wil gewoon verder met mijn leven", vertelde de ster in een openhartig gesprek.