Margot Kidder, Lois Lane van 'Superman', op 69-jarige leeftijd overleden - Actueel Cinema

    
Actueel
Margot Kidder, Lois Lane van 'Superman', op 69-jarige leeftijd overleden

Margot Kidder, de Canadees-Amerikaanse actrice die Lois Lane speelde in de vier 'Superman'-films van de jaren zeventig en tachtig, is zondag in haar woning in Livingston, Montana op 69-jarige leeftijd overleden. Dat meldde TMZ. 

Kidder, die nog drie keer de rol van als Lois Lane vertolkte in drie 'Superman'-sequels na de originele film uit 1978, was lange tijd pleitbezorger voor geestelijke gezondheid, nadat haar gevecht met een bipolaire stoornis eind jaren negentig openbaar werd gemaakt.

De in Canada geboren actrice bleef tot het eind van haar leven vertolkingen neerzetten in films en televisiefilms in de VS en Canada. Voor de film die haar loopbaan op de sporen zette, trad Kidder ook op in de cult-thriller 'Sisters' (1973) van Brian de Palma en twee gruwelfilms 'Black Christmas' (1974) en 'The Amityville Horror' (1979). (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Regisseurs roepen op om snel te handelen voor Oleg Sentsov - Actueel

Regisseurs roepen op om "snel te handelen" voor Oleg Sentsov

Meer dan honderd personaliteiten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om "snel te handelen" om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov "niet te laten sterven". Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking.
Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende - Actueel

Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende

De Belgische filmster Jean-Claude Van Damme is volgende maand de eregast op het filmfestival van Oostende. Hij zal er ook een ster onthullen op "Walk of Fame" op de zeedijk van Oostende. Dat meldt de organisatie vandaag.
Friends-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen Will & Grace - Actueel

"Friends"-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen "Will & Grace"

Amerikaans acteur David Schwimmer, bekend als Ross Geller uit de populaire sitcom "Friends", is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse televisie-serie "Will & Grace". De acteur speelt de nieuwe vriend van Grace, gespeeld door Debra Messing.
Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald - Actueel

Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald

Amerikaans acteur Brad Pitt ontkent dat hij aan actrice Angelina Jolie in het afgelopen anderhalf jaar geen geld heeft betaald voor de zorg van hun kinderen. Volgens Jolie heeft haar man, sinds de twee uit elkaar zijn gegaan, geen "zinvolle alimentatie" betaald voor de zes kinderen. Die zegt nu... Verder lezen...
Tom Hardy zou willen stoppen met acteren - Actueel

Tom Hardy zou willen stoppen met acteren

Tom Hardy heeft in een interview met het Amerikaanse mannenblad Esquire verklaard dat hij genoeg heeft van acteren. "Ik wil gewoon verder met mijn leven", vertelde de ster in een openhartig gesprek.