Danny Boyle regisseert nieuwe Bond-film en brengt eigen scenarist mee - Actueel Cinema

   - 

"Trainspotting"-regisseur Danny Boyle gaat de 25ste James Bond-film regisseren. Dat wordt ook de vijfde en laatste film met acteur Daniel Craig in de hoofdrol. 

Filmstudio's MGM en Eon hadden Boyle al even op het oog. Boyle, tevens bekend als regisseur van het bekroonde "Slumdog Millionaire" (8 Oscars), prijkte bovenaan het lijstje met kandidaten. Ook voor "Skyfall" uit 2012 en "Spectre" uit 2015 werd Boyle overwogen als regisseur. Boyle heeft wel een voorwaarde gesteld aan de 007-franchise: John Hodge, de scenarioschrijver met wie hij samenwerkte bij eerdere films "Trainspotting" en "The Beach", moet het scenario van de nieuwe Bond-film verzorgen. Dat wil zeggen: exit scenaristen Neal Purvis en Robert Wade, die samen al zes Bond-films schreven. Het duo schreef de scenario's voor "The World Is Not Enough", "Die Another Day", "Casino Royale", "Quantum of Solace", "Skyfall" en "Spectre". Het scenario van Hodge moet dan wel aan de voorwaarden van de James Bond-makers voldoen.

In 2012 regisseerde Danny Boyle de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen, met toen al een kort filmpje met James Bond en de Britse koningin Elizabeth II. De nieuwe Bond-film zou ten vroegste in november 2019 uitkomen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

PleinOPENair terug van weggeweest! - Actueel
Actueel

PleinOPENair terug van weggeweest!

Na vier jaar komt PleinOPENair (POA), het openluchtfestival van Cinema Nova, in juli 2023 terug naar Brussel. Dit gratis reizende festival maakt twee weekends lang het mooie weer in het Wielsmoeras en het Weststation, met een zomerprogramma rond stedelijke problematiek en huisvesting. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: