Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren nieuwste tv-project van Wannes Capelle - Actueel Cinema

   - 

Adil El Arbi en Bilall Fallah zullen voor Vier de nieuwe tv-reeks "Grond" regisseren, het eerste televisieproject van Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha sinds "Bevergem". Dat bericht het weekblad Knack.

 "Grond" vertelt het tragikomische verhaal van twee jonge Belgen van Marokkaanse origine, die de begrafenisonderneming van hun vader willen moderniseren. In plaats van Belgische moslims na hun overlijden naar hun land van herkomst te transporteren om ze daar volgens de moslimtradities te begraven, besluiten ze heilige grond te importeren. Zo kunnen ze hier, bij hun familie, begraven worden. Een simpel, maar geniaal idee, waarvoor ze helaas geen financiering vinden. Tot er zich een malafide investeerder aandient, die er extralegale voordelen in ziet.

Producent Lumière kan rekenen op financiële steun vanuit Noorwegen, Frankrijk en Duitsland, en er zou ook al interesse zijn van Netflix. Het Vlaams Audiovisueel Fonds geeft 75.000 euro scenariosteun aan de reeks, die ten vroegste in 2020 op antenne komt. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: