Hollywood-stuntman reageert op crash Uma Thurman tijdens opnames 'Kill Bill': "Heel onverantwoordelijk" - Actueel Cinema

   - 

In de marge van de vete tussen Uma Thurman en regisseur Quentin Tarantino maakte de actrice beelden openbaar die tijdens het draaien van 'Kill Bill vol. 2' (2004) in een auto gefilmd waren. Op de beelden is te zien hoe Thurman de controle over het stuur verliest en met ruim 60 kilometer per uur tegen een palmboom knalt. De actrice hield er blijvende letsels aan nek en knieën aan over. Tarantino zou haar verplicht hebben om de stunt zelf te doen. "Die crash had haar dood kunnen zijn", aldus ervaren stuntman Andy Armstrong aan The Hollywood Reporter. 

"De situatie zoals beschreven klinkt als een stunt en schendt daarmee hoogstwaarschijnlijk de veiligheidsvoorschriften", aldus een woordvoerder van SAG-AFTRA, een Amerikaanse vakbond voor acteurs waarvan Thurman lid is. "Alleen professionele stuntmannen of -vrouwen mogen zulke stunts uitvoeren, onder het toeziend oog van een stuntcoördinator." Thurman had de vakbond destijds niet op de hoogte gesteld van de situatie op de set van 'Kill Bill'. De actrice verklaarde eerder deze week aan The Times dat ze zich niet comfortabel voelde in de auto - die ze beschreef als "een doodskist" - en uitdrukkelijk had gevraagd dat een stuntpiloot het voertuig zou besturen op de zandweg, maar Tarantino weigerde dat verzoek wegens de extra kosten. Thurman had last van een hersenschudding en beschadigde knieën na de crash. De situatie voor en achter de camera's wekt verontwaardiging op bij ervaren stuntman Andy Armstrong, die in talloze films stunts uitvoerde: "Dat incident is verschrikkelijk, ze had onthoofd kunnen worden", zegt hij aan The Hollywood Reporter. "De auto had makkelijk overkop kunnen gaan of de filmcamera op de achterbank had naar voren kunnen schuiven. Dit getuigt van een enorme onverantwoordelijkheid."

Tarantino drukte eerder deze week zijn spijt uit over de mislukte stunt: "Ze (Thurman, red.) gaf mij de schuld van dit ongeval. Ik geef toe dat ze gelijk heeft. Ik heb haar overtuigd om in die auto te stappen en verzekerde haar dat de weg veilig was. Helaas was dat niet het geval", aldus de regisseur. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: