Hollywood-stuntman reageert op crash Uma Thurman tijdens opnames 'Kill Bill': "Heel onverantwoordelijk" - Actueel Cinema

    

In de marge van de vete tussen Uma Thurman en regisseur Quentin Tarantino maakte de actrice beelden openbaar die tijdens het draaien van 'Kill Bill vol. 2' (2004) in een auto gefilmd waren. Op de beelden is te zien hoe Thurman de controle over het stuur verliest en met ruim 60 kilometer per uur tegen een palmboom knalt. De actrice hield er blijvende letsels aan nek en knieën aan over. Tarantino zou haar verplicht hebben om de stunt zelf te doen. "Die crash had haar dood kunnen zijn", aldus ervaren stuntman Andy Armstrong aan The Hollywood Reporter. 

"De situatie zoals beschreven klinkt als een stunt en schendt daarmee hoogstwaarschijnlijk de veiligheidsvoorschriften", aldus een woordvoerder van SAG-AFTRA, een Amerikaanse vakbond voor acteurs waarvan Thurman lid is. "Alleen professionele stuntmannen of -vrouwen mogen zulke stunts uitvoeren, onder het toeziend oog van een stuntcoördinator." Thurman had de vakbond destijds niet op de hoogte gesteld van de situatie op de set van 'Kill Bill'. De actrice verklaarde eerder deze week aan The Times dat ze zich niet comfortabel voelde in de auto - die ze beschreef als "een doodskist" - en uitdrukkelijk had gevraagd dat een stuntpiloot het voertuig zou besturen op de zandweg, maar Tarantino weigerde dat verzoek wegens de extra kosten. Thurman had last van een hersenschudding en beschadigde knieën na de crash. De situatie voor en achter de camera's wekt verontwaardiging op bij ervaren stuntman Andy Armstrong, die in talloze films stunts uitvoerde: "Dat incident is verschrikkelijk, ze had onthoofd kunnen worden", zegt hij aan The Hollywood Reporter. "De auto had makkelijk overkop kunnen gaan of de filmcamera op de achterbank had naar voren kunnen schuiven. Dit getuigt van een enorme onverantwoordelijkheid."

Tarantino drukte eerder deze week zijn spijt uit over de mislukte stunt: "Ze (Thurman, red.) gaf mij de schuld van dit ongeval. Ik geef toe dat ze gelijk heeft. Ik heb haar overtuigd om in die auto te stappen en verzekerde haar dat de weg veilig was. Helaas was dat niet het geval", aldus de regisseur. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob' - Actueel

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob'

In een poging om jonge kijkertjes weer aan zich te binden plant tv-zender Nickelodeon enkele spin-offs rond personages die het mooie weer maken in de animatieserie 'SpongeBob SquarePants'. Dat bericht entertainmentmagazine Variety.
Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen - Actueel

"Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen"

In 'Seule a mon mariage' geeft Tom Vermeir gestalte aan een wereldvreemde eenzaat die op zoek gaat naar de liefde. Het is zijn eerste Franstalige hoofdrol. Voorlopig verschijnt de film enkel in de Waalse en Brusselse zalen maar - zo vertrouwde Tom ons toe - binnenkort komt hij wellicht uit in... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes - Actueel

5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes

Wij zochten 5 films uit die jullie een onvergetelijk romantische avond bezorgen, inclusief enkele sterke liefdesquotes. Happy Valentine's Day!
Richard Gere voor tweede maal papa geworden - Actueel

Richard Gere voor tweede maal papa geworden

Richard Gere is voor de tweede maal papa geworden. De intussen 69-jarige acteur en zijn 36-jarige partner Alejandra Silva zijn enkele dagen geleden bevallen van een zoon.
Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie - Actueel

"Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie"

Het 'Walking Dead'-universum blijft maar uitbreiden met enkele spin-offs, waaronder misschien eentje met het personage Maggie in een hoofdrol. De actrice die Maggie Greene speelt in de zombieserie, Lauren Cohan, onthulde tegenover entertainmentmagazine The Hollywood Reporter dat er plannen zijn in... Verder lezen...
Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons' - Actueel

Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons'

'The Simpsons', de langstlopende Amerikaanse televisieserie aller tijden, zal nog eens twee seizoenen langer te zien zijn bij de Amerikaanse mediagroep Fox. Dat maakte de studio zelf bekend.