Hollywood-stuntman reageert op crash Uma Thurman tijdens opnames 'Kill Bill': "Heel onverantwoordelijk" - Actueel Cinema

    
Actueel
Hollywood-stuntman reageert op crash Uma Thurman tijdens opnames 'Kill Bill':

In de marge van de vete tussen Uma Thurman en regisseur Quentin Tarantino maakte de actrice beelden openbaar die tijdens het draaien van 'Kill Bill vol. 2' (2004) in een auto gefilmd waren. Op de beelden is te zien hoe Thurman de controle over het stuur verliest en met ruim 60 kilometer per uur tegen een palmboom knalt. De actrice hield er blijvende letsels aan nek en knieën aan over. Tarantino zou haar verplicht hebben om de stunt zelf te doen. "Die crash had haar dood kunnen zijn", aldus ervaren stuntman Andy Armstrong aan The Hollywood Reporter. 

"De situatie zoals beschreven klinkt als een stunt en schendt daarmee hoogstwaarschijnlijk de veiligheidsvoorschriften", aldus een woordvoerder van SAG-AFTRA, een Amerikaanse vakbond voor acteurs waarvan Thurman lid is. "Alleen professionele stuntmannen of -vrouwen mogen zulke stunts uitvoeren, onder het toeziend oog van een stuntcoördinator." Thurman had de vakbond destijds niet op de hoogte gesteld van de situatie op de set van 'Kill Bill'. De actrice verklaarde eerder deze week aan The Times dat ze zich niet comfortabel voelde in de auto - die ze beschreef als "een doodskist" - en uitdrukkelijk had gevraagd dat een stuntpiloot het voertuig zou besturen op de zandweg, maar Tarantino weigerde dat verzoek wegens de extra kosten. Thurman had last van een hersenschudding en beschadigde knieën na de crash. De situatie voor en achter de camera's wekt verontwaardiging op bij ervaren stuntman Andy Armstrong, die in talloze films stunts uitvoerde: "Dat incident is verschrikkelijk, ze had onthoofd kunnen worden", zegt hij aan The Hollywood Reporter. "De auto had makkelijk overkop kunnen gaan of de filmcamera op de achterbank had naar voren kunnen schuiven. Dit getuigt van een enorme onverantwoordelijkheid."

Tarantino drukte eerder deze week zijn spijt uit over de mislukte stunt: "Ze (Thurman, red.) gaf mij de schuld van dit ongeval. Ik geef toe dat ze gelijk heeft. Ik heb haar overtuigd om in die auto te stappen en verzekerde haar dat de weg veilig was. Helaas was dat niet het geval", aldus de regisseur. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Scarlett Johansson in de prijzen op People's Choice Awards - Actueel

Scarlett Johansson in de prijzen op People's Choice Awards

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson heeft op de People's Choice Awards de prijs voor 'Female Moviestar of 2018' gewonnen. Die kwam ze overigens in ontvangst nemen in een wel heel frappante outfit.
Ish stelt zijn langverwachte kortfilm voor - Actueel

Ish stelt zijn langverwachte kortfilm voor

Bij het brede publiek is hij bekend als choreograaf, maar Ish Ait Hamou heeft wel wat meer in zijn mars. Niet alleen bewees hij zich als auteur en theatermaker, het afgelopen jaar sloeg hij ook aan het regisseren. Ontdek hier het resultaat.    Verder lezen op Cinevox
George Clooney verkoopt motorfiets na ongeval - Actueel

George Clooney verkoopt motorfiets na ongeval

George Clooney zullen we niet meer op twee wielen zien. De acteur verkoopt online een van zijn motoren, een Harley Davidson. Op de bewuste eBay-pagina staat dat Clooney "voorgoed van twee wielen" blijft na een ongeval afgelopen zomer in Italië. Dat schrijft People Magazine.
5 topfilms met Emma Stone - Actueel

5 topfilms met Emma Stone

Ter gelegenheid van Emma's verjaardag maakten we een selectie met 5 films waarin zij meespeelt die écht je moét gezien hebben!
Idris Elba is volgens People Magazine 'Sexiest Man Alive' - Actueel

Idris Elba is volgens People Magazine 'Sexiest Man Alive'

De Britse acteur Idris Elba is door het Amerikaanse tijdschrift People Magazine uitgeroepen tot de "Sexiest Man Alive" van dit jaar. Hij komt daarmee in een lijstje van beroemdheden te staan naast onder meer Johnny Depp, George Clooney en Dwayne Johnson, die eerder al tot "meest sexy man ter wereld"... Verder lezen...
Toekomstige filmmaker van de maand: Ruben De Vos - Actueel

Toekomstige filmmaker van de maand: Ruben De Vos

Persoonlijk ben ik meer fan van de Hitchcock films van de jaren 50 ("Vertigo", "Rear Window", enz. ...) maar ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat toen veel goede films gemaakt zijn. Nu probeer ik vooral om open te staan voor nieuwe zaken en hier en daar ervaringen op te doen. Ik... Verder lezen...
Kate Hudson wordt VN-ambassadrice - Actueel

Kate Hudson wordt VN-ambassadrice

Kate Hudson, recent nog mama geworden van een dochter, is aangesteld als ambassadrice voor de Verenigde Naties. De 39-jarige Amerikaanse actrice zal zich inzetten voor het wereldvoedselprogramma van de VN.