Hollywood-stuntman reageert op crash Uma Thurman tijdens opnames 'Kill Bill': "Heel onverantwoordelijk" - Actueel Cinema

    
Actueel
Hollywood-stuntman reageert op crash Uma Thurman tijdens opnames 'Kill Bill':

In de marge van de vete tussen Uma Thurman en regisseur Quentin Tarantino maakte de actrice beelden openbaar die tijdens het draaien van 'Kill Bill vol. 2' (2004) in een auto gefilmd waren. Op de beelden is te zien hoe Thurman de controle over het stuur verliest en met ruim 60 kilometer per uur tegen een palmboom knalt. De actrice hield er blijvende letsels aan nek en knieën aan over. Tarantino zou haar verplicht hebben om de stunt zelf te doen. "Die crash had haar dood kunnen zijn", aldus ervaren stuntman Andy Armstrong aan The Hollywood Reporter. 

"De situatie zoals beschreven klinkt als een stunt en schendt daarmee hoogstwaarschijnlijk de veiligheidsvoorschriften", aldus een woordvoerder van SAG-AFTRA, een Amerikaanse vakbond voor acteurs waarvan Thurman lid is. "Alleen professionele stuntmannen of -vrouwen mogen zulke stunts uitvoeren, onder het toeziend oog van een stuntcoördinator." Thurman had de vakbond destijds niet op de hoogte gesteld van de situatie op de set van 'Kill Bill'. De actrice verklaarde eerder deze week aan The Times dat ze zich niet comfortabel voelde in de auto - die ze beschreef als "een doodskist" - en uitdrukkelijk had gevraagd dat een stuntpiloot het voertuig zou besturen op de zandweg, maar Tarantino weigerde dat verzoek wegens de extra kosten. Thurman had last van een hersenschudding en beschadigde knieën na de crash. De situatie voor en achter de camera's wekt verontwaardiging op bij ervaren stuntman Andy Armstrong, die in talloze films stunts uitvoerde: "Dat incident is verschrikkelijk, ze had onthoofd kunnen worden", zegt hij aan The Hollywood Reporter. "De auto had makkelijk overkop kunnen gaan of de filmcamera op de achterbank had naar voren kunnen schuiven. Dit getuigt van een enorme onverantwoordelijkheid."

Tarantino drukte eerder deze week zijn spijt uit over de mislukte stunt: "Ze (Thurman, red.) gaf mij de schuld van dit ongeval. Ik geef toe dat ze gelijk heeft. Ik heb haar overtuigd om in die auto te stappen en verzekerde haar dat de weg veilig was. Helaas was dat niet het geval", aldus de regisseur. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Het doek valt over de Ghost Rockers - Actueel

Het doek valt over de Ghost Rockers

Volgend jaar is het over en uit voor de Ghost Rockers. De populaire muziekgroep heeft vandaag aangekondigd dat ze in 2019 afscheid zullen nemen van hun publiek met optredens op de Vlaamse festivals.
Cara Delevingne al kussend gespot met - Actueel

Cara Delevingne al kussend gespot met

IT-girl en model Cara Delevingne lijkt niet langer single te zijn. Ze werd onlangs kussend betrapt op de luchthaven van Heathrow met "Pretty Little Liars"-actrice Ashley Benson. Ook werden ze al meerdere keren hand in hand gezien.
5 series die je zeker niet mag missen - Actueel

5 series die je zeker niet mag missen

Series waren nog nooit zo populair als vandaag. Maar zie jij soms ook door het bos de bomen niet meer? Bekijk onze selectie met dé 5 niet te missen series van het moment.
Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop - Actueel

Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop

In de stad St. Helens in de Amerikaanse staat Oregon wordt momenteel een erg bijzonder huis aangeboden op de immomarkt. Liefhebbers van de 'Twilight'-films kunnen een kijkje nemen in de woning van het personage Bella Swan. Voor een relatief bescheiden 349.900 dollar of zo'n 309.000 euro mogen ze... Verder lezen...
Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert - Actueel

Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert

De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben... Verder lezen...
Regisseurs roepen op om snel te handelen voor Oleg Sentsov - Actueel

Regisseurs roepen op om "snel te handelen" voor Oleg Sentsov

Meer dan honderd personaliteiten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om "snel te handelen" om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov "niet te laten sterven". Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking.