Anima 2018 : daar gaan we dan voor 10 dollen dagen animatie - Actueel Cinema

    
Actueel
Anima 2018 : daar gaan we dan voor 10 dollen dagen animatie

Al daalt de temperatuur al een paar dagen, toch is pakketboot Flagey vanaf vrijdag getooid in frisse lentekleuren en krioelt het zowel op de gevel als in het gebouw van de veelkleurige kleine beestjes van de getalenteerde Belgische duo Noémie Marsily, illustrator en filmmaker, en Carl Roosens, videast en muzikant, dat de affiche en spot voor deze 37e editie ontwierp.
 
Vrijdagavond opent ANIMA 2018 met de exclusieve avant-première van een film die onlangs genomineerd werd voor een Oscar: THE BREADWINNER van Nora Twomey, een productie van de Ierse animatiestudio die eerder de magnifieke films SONG OF THE SEA en BRENDAN AND THE SECRET OF KELLS afleverde.
 
Tijdens de daaropvolgende dagen worden de animatiefeestelijkheden voortgezet, zowel op de grote schermen – met meer dan 325 films waaronder nogal wat nooit eerder vertoonde films uit de vier hoeken van de wereld – als in de foyers, met concerten, lezingen, workshops, een masterclass, tentoonstellingen en randanimatie voor groot en klein. In de wandelgangen van Flagey kun je getalenteerde Belgische artiesten en jonge beloften op het lijf lopen, maar ook grote namen uit de internationale animatiefilmwereld, zoals Michel Ocelot, Michael Dudok de Wit, Priit en Olga Pärn of Peter Lord. Er worden in totaal meer dan 60 internationale gasten verwacht. Zij komen hun film presenteren of nemen deel aan Futuranima, de dagen voor de professionelen, die plaatsvinden van 12 tot 18 februari in Flagey. Voor het publiek een unieke gelegenheid om kennis te maken met beroepsmensen uit de animatiesector.
 
De komende dagen worden er in Flagey, maar ook in Ath, Charleroi, Luik, Mons, Namen, Antwerpen, Gent, Leuven en Genk, waar ANIMA 2018 een tournee maakt met een speciaal programma, om en bij de 46.000 bezoekers verwacht.
 
ANIMA - 9 – 18 februari 2018 - Flagey Brussel, Cinematek - www.animafestival.be

Commentaar geven op dit artikel

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Claire Foy last acteerpauze in - Actueel

Claire Foy last acteerpauze in

Claire Foy, bekend van haar rol als Queen Elizabeth in 'The Crown', zal in de nabije toekomst niet meer op het scherm te zien zijn. De actrice heeft besloten om een pauze in te lassen.
Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven - Actueel

"Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven"

Verne Troyer, de 81 centimeter lange acteur, is eerder dit jaar om het leven gekomen door zelfdoding. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van het rapport van de lijkschouwer.
Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl' - Actueel

Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl'

In Gent rolt het filmfestival een regenboogkleurige loper uit voor de première van 'Girl', de bekroonde langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont. Het drama over een 15-jarig meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen, gaat op de 45ste editie van Film Fest Gent in première. De regisseur... Verder lezen...
Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan - Actueel

Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan

Nu de geruchtenmolen over de line-up van Glastonbury op volle toeren draait, heeft ook acteur Bradley Cooper zijn wens uitgesproken om op de affiche te prijken. In 2017 verscheen hij reeds op het beroemde Pyramid Stage, als onderdeel van de opnames van zijn recente film 'A Star Is Born'. Nu zou hij... Verder lezen...
Keira Knightley uit felle kritiek op Kate Middleton - Actueel

Keira Knightley uit felle kritiek op Kate Middleton

De Britse actrice Keira Knightley heeft in een boek over vrouwenrechten hard uitgehaald naar Kate Middleton, de hertogin van Cambridge. Aanleiding is haar voorkomen na de bevalling, dat volgens Knightley "onrealistisch" is.
The Walking Dead-acteur Scott Wilson overleden - Actueel

"The Walking Dead"-acteur Scott Wilson overleden

Acteur Scott Wilson, bekend van zijn rol in "The Walking Dead", is afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van leukemie. Zijn medespelers reageren verslagen op het nieuws.
'The Big Bang Theory'- actrice Kaley Cuoco gaat Harley Quin vertolken - Actueel

'The Big Bang Theory'- actrice Kaley Cuoco gaat Harley Quin vertolken

Actrice Klaey Cuoco zal na het laatste seizoen van 'The Big Bang Theory' niet lang thuis zitten. Vlak voor de start van New York Comic Con verklapte Cuoco dat ze binnenkort te zien is als Harley Quin in een nieuwe animatieserie rond het DC Comics-personage.
Chelsea Peretti verlaat 'Brooklyn Nine-Nine' - Actueel

Chelsea Peretti verlaat 'Brooklyn Nine-Nine'

Comedienne Chelsea Peretti heeft aangekondigd dat ze de populaire tv-serie 'Brooklyn Nine-Nine' gaat verlaten. Ze zal haar hoofdrol in het volgende (zesde) seizoen niet tot aan het einde blijven spelen, zo melden verscheidene entertainmentmedia.