Anima 2018 : daar gaan we dan voor 10 dollen dagen animatie - Actueel Cinema

    
Actueel
Anima 2018 : daar gaan we dan voor 10 dollen dagen animatie

Al daalt de temperatuur al een paar dagen, toch is pakketboot Flagey vanaf vrijdag getooid in frisse lentekleuren en krioelt het zowel op de gevel als in het gebouw van de veelkleurige kleine beestjes van de getalenteerde Belgische duo Noémie Marsily, illustrator en filmmaker, en Carl Roosens, videast en muzikant, dat de affiche en spot voor deze 37e editie ontwierp.
 
Vrijdagavond opent ANIMA 2018 met de exclusieve avant-première van een film die onlangs genomineerd werd voor een Oscar: THE BREADWINNER van Nora Twomey, een productie van de Ierse animatiestudio die eerder de magnifieke films SONG OF THE SEA en BRENDAN AND THE SECRET OF KELLS afleverde.
 
Tijdens de daaropvolgende dagen worden de animatiefeestelijkheden voortgezet, zowel op de grote schermen – met meer dan 325 films waaronder nogal wat nooit eerder vertoonde films uit de vier hoeken van de wereld – als in de foyers, met concerten, lezingen, workshops, een masterclass, tentoonstellingen en randanimatie voor groot en klein. In de wandelgangen van Flagey kun je getalenteerde Belgische artiesten en jonge beloften op het lijf lopen, maar ook grote namen uit de internationale animatiefilmwereld, zoals Michel Ocelot, Michael Dudok de Wit, Priit en Olga Pärn of Peter Lord. Er worden in totaal meer dan 60 internationale gasten verwacht. Zij komen hun film presenteren of nemen deel aan Futuranima, de dagen voor de professionelen, die plaatsvinden van 12 tot 18 februari in Flagey. Voor het publiek een unieke gelegenheid om kennis te maken met beroepsmensen uit de animatiesector.
 
De komende dagen worden er in Flagey, maar ook in Ath, Charleroi, Luik, Mons, Namen, Antwerpen, Gent, Leuven en Genk, waar ANIMA 2018 een tournee maakt met een speciaal programma, om en bij de 46.000 bezoekers verwacht.
 
ANIMA - 9 – 18 februari 2018 - Flagey Brussel, Cinematek - www.animafestival.be

Commentaar geven op dit artikel

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Nederlandse bierbrouwer houdt vast aan spots met Freeman - Actueel

Nederlandse bierbrouwer houdt vast aan spots met Freeman

Bierbrouwerij Bavaria is geschrokken van de beschuldigingen aan het adres van Morgan Freeman. De Amerikaanse acteur, die het luxe biertje Swinckels van de Nederlandse brouwer aanprees, wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van ongepast gedrag en intimidatie.
Netflix volgt Max Verstappen tijdens Grand Prix - Actueel

Netflix volgt Max Verstappen tijdens Grand Prix

Tijdens de Grand Prix van Monaco, nu zondag, zal Netflix de Nederlandse autocoureur Max Verstappen volgen. De streamingdienst werkt aan een tiendelige documentairereeks over Formule 1.
Brad Pitt bedreigde Harvey Weinstein met de dood - Actueel

Brad Pitt bedreigde Harvey Weinstein met de dood

De Amerikaanse acteur Brad Pitt heeft Harvey Weinstein met de dood bedreigd nadat de producer had geprobeerd zijn toenmalige vriendin Gwyneth Paltrow in bed te krijgen. Dat vertelde de actrice zelf in een Amerikaanse radioshow.
John Malkovich kruipt in huid van Hercule Poirot - Actueel

John Malkovich kruipt in huid van Hercule Poirot

De Amerikaanse acteur John Malkovich zal in een nieuwe serie de rol van de Belgische detective Hercule Poirot vertolken. De reeks 'The ABC Murders' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie uit 1936 en zal volgens Variety geproduceerd worden door de BBC en Amazon.
Vier Vlaams producties geselecteerd voor filmfestival van Edinburgh - Actueel

Vier Vlaams producties geselecteerd voor filmfestival van Edinburgh

Vier Vlaamse filmproducties zijn geselecteerd voor het internationale filmfestival in het Schotse Edinburgh. Naast de speelfilms 'Zagros' van Sahim Omar Kalifa en 'Charlie en Hannah gaan uit' van Bert Scholiers gaat het om de documentaire 'A Punk Daydream' van Jimmy Hendrickx en de experimentele... Verder lezen...
Will Smith zingt WK-lied - Actueel

Will Smith zingt WK-lied

De Amerikaanse zanger en acteur Will Smith zingt het officiële WK-lied. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekend op zijn website. Het WK-lied zal 'Live It Up' heten.
Zoon Woody Allen ontkent seksueel misbruik van vader - Actueel

Zoon Woody Allen ontkent seksueel misbruik van vader

Moses Farrow, de zoon van regisseur Woody Allen en Mia Farrow, heeft zijn vader verdedigd in een blog. Zijn zus Dylan beschuldigde hun vader van seksueel misbruik, maar daar is volgens Moses niets van aan.