Anima 2018 : daar gaan we dan voor 10 dollen dagen animatie - Actueel Cinema

    
Actueel
Anima 2018 : daar gaan we dan voor 10 dollen dagen animatie

Al daalt de temperatuur al een paar dagen, toch is pakketboot Flagey vanaf vrijdag getooid in frisse lentekleuren en krioelt het zowel op de gevel als in het gebouw van de veelkleurige kleine beestjes van de getalenteerde Belgische duo Noémie Marsily, illustrator en filmmaker, en Carl Roosens, videast en muzikant, dat de affiche en spot voor deze 37e editie ontwierp.
 
Vrijdagavond opent ANIMA 2018 met de exclusieve avant-première van een film die onlangs genomineerd werd voor een Oscar: THE BREADWINNER van Nora Twomey, een productie van de Ierse animatiestudio die eerder de magnifieke films SONG OF THE SEA en BRENDAN AND THE SECRET OF KELLS afleverde.
 
Tijdens de daaropvolgende dagen worden de animatiefeestelijkheden voortgezet, zowel op de grote schermen – met meer dan 325 films waaronder nogal wat nooit eerder vertoonde films uit de vier hoeken van de wereld – als in de foyers, met concerten, lezingen, workshops, een masterclass, tentoonstellingen en randanimatie voor groot en klein. In de wandelgangen van Flagey kun je getalenteerde Belgische artiesten en jonge beloften op het lijf lopen, maar ook grote namen uit de internationale animatiefilmwereld, zoals Michel Ocelot, Michael Dudok de Wit, Priit en Olga Pärn of Peter Lord. Er worden in totaal meer dan 60 internationale gasten verwacht. Zij komen hun film presenteren of nemen deel aan Futuranima, de dagen voor de professionelen, die plaatsvinden van 12 tot 18 februari in Flagey. Voor het publiek een unieke gelegenheid om kennis te maken met beroepsmensen uit de animatiesector.
 
De komende dagen worden er in Flagey, maar ook in Ath, Charleroi, Luik, Mons, Namen, Antwerpen, Gent, Leuven en Genk, waar ANIMA 2018 een tournee maakt met een speciaal programma, om en bij de 46.000 bezoekers verwacht.
 
ANIMA - 9 – 18 februari 2018 - Flagey Brussel, Cinematek - www.animafestival.be

Commentaar geven op dit artikel

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop - Actueel

Het beroemde 'Twilight'-huis van Bella Swan staat te koop

In de stad St. Helens in de Amerikaanse staat Oregon wordt momenteel een erg bijzonder huis aangeboden op de immomarkt. Liefhebbers van de 'Twilight'-films kunnen een kijkje nemen in de woning van het personage Bella Swan. Voor een relatief bescheiden 349.900 dollar of zo'n 309.000 euro mogen ze... Verder lezen...
Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert - Actueel

Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert

De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben... Verder lezen...
Regisseurs roepen op om snel te handelen voor Oleg Sentsov - Actueel

Regisseurs roepen op om "snel te handelen" voor Oleg Sentsov

Meer dan honderd personaliteiten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om "snel te handelen" om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov "niet te laten sterven". Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking.
Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende - Actueel

Jean-Claude Van Damme krijgt ster in Oostende

De Belgische filmster Jean-Claude Van Damme is volgende maand de eregast op het filmfestival van Oostende. Hij zal er ook een ster onthullen op "Walk of Fame" op de zeedijk van Oostende. Dat meldt de organisatie vandaag.
Friends-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen Will & Grace - Actueel

"Friends"-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen "Will & Grace"

Amerikaans acteur David Schwimmer, bekend als Ross Geller uit de populaire sitcom "Friends", is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse televisie-serie "Will & Grace". De acteur speelt de nieuwe vriend van Grace, gespeeld door Debra Messing.
Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald - Actueel

Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald

Amerikaans acteur Brad Pitt ontkent dat hij aan actrice Angelina Jolie in het afgelopen anderhalf jaar geen geld heeft betaald voor de zorg van hun kinderen. Volgens Jolie heeft haar man, sinds de twee uit elkaar zijn gegaan, geen "zinvolle alimentatie" betaald voor de zes kinderen. Die zegt nu... Verder lezen...