Alec Baldwin stopt met tweeten na kritiek op Weinstein-uitspraken - Actueel Cinema

   - 

Acteur Alec Baldwin trekt zich voorlopig terug van de sociaalnetwerksite Twitter, nadat commotie is ontstaan over uitspraken die hij deed over de zaak-Weinstein. Dat lezen we in de Amerikaanse entertainmentpers.

Baldwin deed de veelbesproken uitspraken in een interview met PBS NewsHour. Gevraagd naar zijn mening over het schandaal dat al wekenlang Hollywood bezighoudt, plaatste hij vraagtekens bij het feit dat sommige slachtoffers van Harvey Weinstein geld kregen van de producer om de feiten te verzwijgen. Hij verwees daarbij specifiek naar actrice Rose McGowan. "Steeds weer dook het gerucht op dat Weinstein haar had verkracht. Toch gebeurde er niets. Ze heeft van hem 100.000 dollar aangenomen om de zaak in der minne te regelen. Het was aan haar om de zaak voor het gerecht te brengen." De commentaar lokte een storm van kritiek uit, onder meer op Twitter. Zo zou Baldwin de schuld bij het slachtoffer hebben gelegd, klonk het bij sommigen. Een reactie van Baldwin bleef niet lang uit. "Het is met een zekere mate van verdriet dat ik nieuwe posts op dit Twitterprofiel in dit huidige klimaat voor enige tijd opschort", tweette hij dit weekend. Hierna volgde een reeks tweets waarin Baldwin zijn uitspraken probeerde te duiden.

Hoe lang de acteur van Twitter plant weg te blijven, is niet duidelijk. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: