Netflix broedt op spin-offs van 'House Of Cards' - Actueel Cinema

   - 

Netflix is dan toch niet helemaal klaar met succesreeks 'House Of Cards'. Gisteren kwam het nieuws dat het zesde seizoen officieel het laatste zal zijn - de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van hoofdrolspeler Kevin Spacey staan volgens Netflix los van die beslissing - maar dat betekent niet dat de serie begraven wordt. Verschillende bronnen binnen het bedrijf melden dat de streaminggigant plannen heeft voor diverse spin-offs, waaronder één rond chief of staff Doug Stamper. Dat bericht entertainmentmagazine Variety. 

Volgens Variety zijn de spin-offs zelfs al in de maak, al betreft het de eerste fases van het productieproces. Er werden enkele ideeën geopperd, waaronder een spin-off die zal focussen op Doug Stamper, de trouwe assistent en vertrouweling van president Frank Underwood in de reeks, gespeeld door acteur Michael Kelly. De schrijver van 'House Of Cards' zal opgevist worden voor de spin-off. Ook twee andere ideeën voor spin-offs worden onderzocht, al zijn er nog geen schrijvers toegewezen aan die denkpistes. Alle spin-offs zullen zich afspelen in hetzelfde universum als 'House Of Cards', de politieke thrillerserie rond Frank Underwood die tot één van de vlaggenschepen van Netflix is uitgegroeid. Een woordvoerder van Netflix wil voorlopig geen commentaar geven op de geruchten.

Gisteren raakte bekend dat hoofdrolspeler Kevin Spacey beschuldigd werd van seksueel misbruik door Anthony Rapp. Spacey zou op 26-jarige leeftijd geprobeerd hebben om zich te vergrijpen aan de acteur - toen amper 14 jaar oud. Op dezelfde dag maakte Netflix bekend dat het zesde seizoen van 'House Of Cards' meteen ook het laatste zal zijn. Later ontkende het streamingbedrijf dat er een oorzakelijk verband zou zijn tussen de twee feiten; de beslissing om de reeks stop te zetten zou al maanden geleden genomen zijn. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: