Welcome - Bespreking Cinema

 
Eén beeld vat het hele opzet van Philippe Lioret samen. Aan de deur van een buur-verklikker hangt een bordje waarop "Welcome" staat. Ironisch genoeg beroept Europa zich op de waarden van de gastvrijheid en de solidariteit die dat woord impliceert. 'Welcome' is onthutsend, in de eerste plaats omdat het ons een spiegel voorhangt die beschamend is. Hier en nu, op enkele kilometers van onze deur, brengen mensen hun leven in gevaar om een grens te kunnen oversteken die goederen zonder problemen mogen overschrijden. 'Welcome' is schokkend omdat hij ons confronteert met een morele keuze: zijn we bereid om de wetten te omzeilen als ze niet stroken met het respect voor de menselijke waardigheid? Tenslotte pakt 'Welcome' je omdat een liefdesdaad in een wereld waarin migranten als misdadigers behandeld worden misschien geen gesloten asielcentrum kan verplaatsen maar dan toch de oceaan oversteken. Vincent Lindon zet met ingehouden woede een burger neer die zich er bewust van wordt dat hij Bilal wil helpen om zijn geliefde terug te vinden om ook zichzelf terug te vinden. Lioret levert een prachtige film af die zonder te verbloemen of het lijden te benadrukken de dramatische werkelijkheid weergeeft van deze levens in transit en die eraan herinnert dat burgerlijke ongehoorzaamheid een legitieme optie kan bieden.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Welcome

Welcome

Drama  Regie: Philippe Lioret Met: Vincent Lindon, Audrey Dana, Firat Ayverdi In een poging om indruk te maken op zijn vrouw en haar opnieuw voor zich te winnen neemt Simon, een badmeester in het zwembad van Calais, het op voor een jonge Koerdische vluchteling die al zwemmend het Kanaal wil oversteken.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: