"Big Little Lies" en "The Handmaid's Tale" grote winnaars op Emmy Awards - Actueel Cinema

   - 

De Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen, zijn afgelopen voor de 69ste keer uitgedeeld. De grote slokoppen waren "Big Little Lies" en "The Handmaid's Tale". Beide series triomfeerden met ieder vijf Emmy's. 

"Big Little Lies", een dramaserie met Nicole Kidman en Reese Witherspoon, kreeg onder meer een Emmy voor beste miniserie. Kidman kreeg daarnaast de prijs voor haar acteerwerk in de show. "The Handmaid's Tale" werd onder andere bekroond met de Emmy Award voor de beste dramaserie. Elisabeth Moss won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie voor haar hoofdrol in "The Handmaid's Tale", dat zich afspeelt in een wereld waarin nog maar een handvol vrouwen vruchtbaar zijn. Actrice Ann Dowd kreeg de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie. "Veep" ging aan de haal met twee Emmy's. De belangrijkste was die voor beste komedieserie. De show won de felbegeerde televisieprijs voor de derde keer. Hoofdrolspeelster Julia Louis-Dreyfus won voor de zesde keer op rij de Emmy voor haar hoofdrol in "Veep". De aflevering 'San Junipero' uit de serie "Black Mirror", de komedieserie "Atlanta", "Last Week Tonight With John Oliver" en "Saturday Night Live" werden ook bekroond met twee Emmy's. Voor "Saturday Night Live" won Alec Baldwin een Emmy Award voor beste mannelijke bijrol in een comedy, dit voor zijn persiflage van president Donald Trump. De acteur persifleert de Amerikaanse president al een tijdje in de populaire comedyshow. De grote verliezer van de avond was "The Crown". De serie won eerder onder meer twee Golden Globes, waaronder voor beste dramaserie, twee Screen Actors Guild Awards en twee BAFTA's. Op de Emmy's gisteren kon enkel John Lithgow als beste mannelijke bijrol een prijs in de wacht slepen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: