Ophef rond nieuw project van "Game of Thrones"-makers - Actueel Cinema

   - 

Hoe zou het zijn als de Geconfedereerde Staten van Amerika de Amerikaanse Burgeroorlog in 1865 hadden gewonnen en de slavernij voortgezet zou zijn? Dat is het onwaarschijnlijke maar futuristische scenario van "Confederate", een nieuwe serie van de makers van "Game of Thrones". Hoewel er nog geen minuut beeld is geproduceerd van de televisieserie, zorgen de plannen al voor controverse in de Verenigde Staten. 

Betaalzender HBO kondigde midden juli al aan dat het de rechten heeft gekocht voor "Confederate". De futuristische serie draait om een alternatieve werkelijkheid waar de Geconfedereerde Staten van Amerika (de zuidelijke staten in de huidige VS, red.) de Amerikaanse Burgeroorlog hebben gewonnen en de slavernij wordt voortgezet. Sinds de aankondiging van de nieuwe serie, die in 2018 en 2019 zal worden uitgezonden, regent het kritiek op sociale media. Een van de grootste critici is de Afro-Amerikaanse activiste April Reign, die eerder al de #OscarsSoWhite-campagne opzette. "Dezelfde televisiemakers die te pas en te onpas scènes van verkrachtingen tonen in Game of Thrones gaan nu de gevoelige kwestie van de slavernij genuanceerd benaderen", schreef Reign afgelopen week op Twitter. Dit keer heeft Reign alle Amerikaanse kijkers van "Game of Thrones" opgeroepen om Twitter-berichten met de hashtag #NoConfederate te sturen naar HBO, zodat ze de plannen voor "Confederate" schrappen. Haar nieuwe campagne heeft veel succes, want de hashtag #NoConfederate was afgelopen week een van de meestgebruikte onderwerpen op sociale netwerken. Door de controverse zag HBO zich genoodzaakt om te reageren via een persbericht. "We hebben er alle vertrouwen in dat de makers het onderwerp van slavernij met de grootste zorg en nuance zullen behandelen.

Het project staat momenteel nog in zijn kinderschoenen, dus we hopen dat mensen wachten met hun oordeel te geven tot ze een fragment van de serie hebben gezien." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: