Pop Aye, een aparte roadmovie - Actueel Cinema

   - 

Kirsten Tans werken werden reeds vertoond op meer dan 40 filmfestivals en ze ontving al meer dan 10 internationale awards, waaronder de award voor “Beste Regisseur” op het Singapore International Film Festival en een “Nationale Prijs” op de Kodak Film Awards voor uitstekende cinematografie. Haar recentste film POP AYE wordt op 5 juli in onze zalen uitgebracht.

Het verhaal voor de film POP AYE groeide volledig vanuit Kirstens eigen gevoel en leven. Ze groeide op in Singapore, woonde in Jeunjo en Bangkok en verhuisde nadien naar New York. Kirsten voelde zich echter altijd een soort buitenstaander en vond nergens een echte thuis. Dit gevoel, dat volgens haar heel wat andere mensen ook ervaren, wil Kirsten graag overbrengen met Pop Aye.

Thana is een gepensioneerde architect en woont in Bangkok. Een mooie olifant die door de straten van Bangkok paradeert als toeristenattractie trekt zijn aandacht. Wanneer hij het liedje uit zijn jeugd fluit en de olifant enige blijk van herkenning geeft, is Thana volledig zeker. Ja, dit is hem! Dit is de olifant met wie hij opgroeide. Het is Pop Aye! Thana beslist om Pop Aye over te kopen en wil hem terugbrengen naar Loei, het dorpje waar ze beiden samen opgroeiden.

Tijdens hun reis richting hun geboortedorp leer je Pop Aye en Thana beter kennen. Samen komen ze in verschillende grappige maar ook aangrijpende situaties terecht. Situaties die het resultaat zijn van toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen die op éénzelfde moment plaatsvinden. Dit is een tweede boodschap die Kirsten Tan met de film Pop Aye wil overbrengen. Het feit dat het leven continu bepaald wordt door ruimte en tijd. En dat gebeurtenissen, afhankelijk van ruimte en tijd, ons leven en onze persoonlijkheid vormen.

Ongelofelijk mooie beelden van het diverse Thailand kaderen het verhaal van Thana en Pop Aye, van de grootstad Bangkok tot het groene en rustige platteland. Daarnaast tonen deze beelden ook de mooie liefde die kan bestaan tussen mens en dier. Een ware streling voor het oog! Trouwens, chapeau voor de hele filmcrew. Een film maken met een olifant in de hoofdrol zal bakken energie en doorzettingsvermogen gekost hebben. Want geef toe, een olifant in een huis binnenkrijgen of op een truck laten stappen? Gemakkelijk zal dat niet zijn!

Pop Aye is een unieke roadmovie die aanzet tot nadenken en bij iedereen een snaar raakt. Een rustige film, met prachtige beelden en een verhaal met een mooie boodschap.

Via Imagine Films mochten enkele Cinenews-lezers de film in avant-première aanschouwen. Bekijk hier hun lovende commentaren. U kan de film vanaf 5 juli zelf gaan zien in de bioscoop. Gaat u hem kijken?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Pop Aye

Pop Aye

Drama  Regie: Kirsten Tan Met: Thaneth Warakulnukroh, Penpak Sirikul, Bong Een gedesillusioneerd architect denkt Pop Aye, de olifant uit zijn jeugd, te hebben teruggevonden in de straten van Bangkok. Samen beginnen ze aan een reis met als eindbestemming het dorp waar ze opgroeiden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: