Slachtoffer misbruik door Roman Polanski wil einde van proces - Actueel Cinema

   - 

De vrouw die veertig jaar geleden door de Pools-Franse acteur en filmmaker Roman Polanski misbruikt werd, pleit vandaag op een hoorzitting in Los Angeles voor een einde van de strafzaak. Dat heeft de advocaat van Polanksi vandaag verklaard. Polanski's advocaat verzoekt om de vervolging stop te zetten. 

Roman Polanski ging dertig jaar geleden in ballingschap en vertrok naar Frankrijk, nadat hij in 1977 de dertienjarige Samantha Geimer drogeerde en misbruikte. Ze werd door Polanski ingehuurd voor een fotoshoot in het huis van acteur Jack Nicholson. De regisseur werd ervan beschuldigd haar te hebben verdoofd met drank en pijnstillers en daarna seks met haar te hebben gehad. Polanski bekende alleen dat laatste, van de overige beschuldigingen werd afgezien na een schikking met de aanklager. Maar momenteel staat er nog steeds een Amerikaans arrestatiebevel tegen hem open. "Samantha Geimer is deze zaak zat. Ze vraagt al jaren aan het hof om de zaak te sluiten", aldus de advocaat van Polanski.

De openbaar aanklager van Los Angeles, die al jaren probeert Polanski voor de rechter te krijgen in de Verenigde Staten, liet weten dat hij het hof zal vragen het verzoek van de advocaat af te wijzen, wegens "een gebrek aan nieuwe feiten". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: