Amélie Poulain krijgt tweede leven op Broadway - Actueel Cinema

   - 

Zestien jaar na de première van de romantische komedie "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" heeft Amélie een tweede leven gekregen in een Broadway-musical. Het vertalen van de film naar een musical was een flinke uitdaging, geeft scenarist Craig Lucas toe in een interview met het Franse persbureau AFP.

Amélie transformeert van een in zichzelf gekeerde vrouw met een sterke verbeelding in een musicalpersonage dat praat, zingt en danst in een groot theaterspektakel. "In de film zegt ze zeer weinig", geeft Lucas toe. "We waren genoodzaakt om haar gedachten en gedragingen om te zetten in woorden. Dat is moeilijk, want Amélie ontleent een deel van haar charme aan haar verlegenheid." In de musical komen ook andere personages ten tonele die de kijkers een beter beeld geven van Amélie, benadrukt Lucas. De volledige productie van het script duurde ruim vijf jaar.

De hoofdrol van Amélie is weggelegd voor de 26-jarige Amerikaanse actrice Phillipa Soo, die onlangs nog genomineerd werd voor een Tony Award voor haar rol van Elizabeth Schuyler Hamilton in de musical "Hamilton". De musical opende officieel op 3 april in het Walter Kerr Theatre op Broadway. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
AMELIE - 20 ans

AMELIE - 20th anniversary

Romantische komedie, Romantisch  Regie: Jean Pierre Jeunet Met: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus,... Maak kennis met Amelie. Ze is jong, onschuldig, naïef en op zoek naar de ware liefde. Als jonge Parijse twintiger ontdekt ze beetje bij beetje dat om het echte geluk te vinden ze haar lot in eigen hand moet nemen en daarbij volledig moet openstaan voor haar omgeving. De prachtige en meeslepende... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: