Matthias Schoenaerts krijgt rol in nieuwe Scorsese - Actueel Cinema

    

De Amerikaanse regisseur met Siciliaanse roots, Martin Scorsese, heeft onze Belgische trots Matthias Schoenaerts gestrikt voor een rol in zijn nieuwe film The General. Dat maakte de manager van de acteur vandaag bekend.

Vorig jaar werd al gefluisterd dat Scorsese plannen had om The General te maken, een film gebaseerd op het leven van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten. Het scenario werd geschreven door Adam Cooper en Bill Collage (Exodus: Gods and Kings) en was eerder al toegewezen aan regisseur Darren Aronofsky (Black Swan) in 2012. Het lijkt er nu op dat Scorsese het werk in handen heeft gekregen. The General zou focussen op de oorlog rond de Amerikaanse Revolutie toen George Washington generaal was en een leger in veiligheid heeft gebracht. Schoenaerts zou de rol opnemen van een Franse commandant. 

Matthias Schoenaerts als Bruno von Falk in Suite Française.

De carrière van de 39-jarige Antwerpenaar is de laatste jaren al bijzonder de hoogte in gegaan. Vooral na zijn fenomenaal acteurswerk in Rundskop is zijn filmografie internationaler geworden. Hij kon al rollen strikken in internationale producties met bekende sterren aan zijn zijde zoals Marion Cotillard (Blood Ties), Michelle Williams (Suite Française), Ralph Fiennes (A Bigger Splash) en Tom Hardy (The Drop). 

Regisseur Martin Scorsese

Marty werkte al samen met zeer talentvolle acteurs, zoals Robert De Niro, Leonardo DiCaprio en onlangs nog met Adam Driver in zijn recentste film, Silence, een religieus epos over twee Jezuïeten die op zoek gaan naar hun mentor in het 17e-eeuwse Japan. Deze film verscheen vorige maand in onze bioscopen en lokte al veel bezoekers. Bekijk hier de komende voorstellingen van de film. 

 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Flashdance - Actueel

Vanavond op TV: Flashdance

Kijk vanavond, nu donderdag 4 juni, om 20u35 op VITAYA naar "Flashdance"!
Vanavond op TV: The DUFF - Actueel

Vanavond op TV: The DUFF

Kijk vanavond, nu woensdag 3 juni, om 20u35 op VITAYA naar "The DUFF"!
Vanavond op TV: Darkest Hour - Actueel

Vanavond op TV: Darkest Hour

Kijk vanavond, nu dinsdag 2 juni, om 20u40 op CAZ naar "Darkest Hour"!