Hans Herbots in de regiestoel van BBC-HBO miniserie "Rellik" - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse cineast Hans Herbots vormt samen met Sam Miller het regisseursduo van "Rellik", een zesdelige minireeks in opdracht van BBC One en HBO Cinemax. Dat maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds vandaag bekend. 

De titel "Rellik" - 'killer' achterstevoren geschreven - hint naar de atypische verhaallijn van de reeks. Zo wordt de moordenaar al meteen in de eerste aflevering gevat, terwijl er in de volgende afleveringen teruggegaan wordt in de tijd. Daarin wordt er ingezoomd op de klopjacht, de moord zelf en op de dader. Spilfiguur in het verhaal is Gabriel Markham, een inspecteur van de Londense Metropolitan Police die zich op het onderzoek naar de dader stort. Hij wordt vertolkt door Richard Dormer die ook te zien is in "Game of Thrones". De inspecteur wordt in zijn queeste bijgestaan door de scherpzinnige inspecteur Elaine (Jodi Balfour). Herbots regisseert de miniserie samen met de Brit Sam Miller.

De opnames van de zesdelige reeks gingen deze week van start in Londen. De Vlaamse regisseur is bij ons bekend van producties als "Windkracht 10", "De behandeling" en "Als de dijken breken". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: