The Simpsons krijgen plek in Baseball Hall of Fame - Actueel Cinema

   - 

The Simpons mogen dan wel fictieve cartoonpersonages zijn, toch wacht hen een mooie eer te beurt. De animatiefamilie wordt namelijk in mei opgenomen in de National Baseball Hall of Fame, dé eregalerij van het Amerikaanse honkbal. Dat liet de organisatie zelf weten. 

Waarom worden The Simpons in dergelijke Hall of Fame opgenomen, vraagt u zich af? De reden voor deze opmerkelijke keuze is het 25-jarige jubileum van de aflevering 'Homer At The Bat', waarin Homer een softbalwedstrijd wint. Heel wat bekende honkbalspelers werkten toen in het jaar 1992 mee aan de aflevering: Wade Boggs, Ken Griffey Jr., Ozzie Smith, Roger Clemens, Steve Sax, Jose Canseco, Don Mattingly, Darryl Strawberry en Mike Scioscia waren erin te horen.

Volgens de organisatie hebben The Simpsons met de aflevering laten zien hoe sterk honkbal is verweven in de Amerikaanse cultuur. "De serie heeft een indrukwekkende plaats in onze cultuur verworven, en 'Homer At The Bat' is vandaag de dag nog even populair als toen de aflevering voor het eerst werd uitgezonden in 1992", aldus de voorzitter van de National Baseball Hall of Fame. "Honkbal is onze nationale hobby vanwege de link met onze cultuur, die duidelijk wordt in literatuur, theater, taal, kunst, muziek, film en televisie. The Simpsons is daar het perfecte voorbeeld van." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: