Hollywoodsterren geven gul aan verkiezingscampagne Hillary Clinton - Actueel Cinema

   - 

Het aantal donaties van verschillende acteurs, studiobonzen, regisseurs en andere sterren uit Hollywood aan de verkiezingscampagne van Hillary Clinton is vele malen groter dan de donaties aan de campagne van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Dat blijkt uit een peiling van de non-profitorganisatie Center for Responsive Politics (CRP). 

In totaal heeft Hollywood ruim 20,7 miljoen dollar geschonken aan de Democratische presidentskandidate, terwijl haar Republikeinse evenknie maar 350.000 dollar wist op te halen bij de sterren. "De Clintons zijn altijd al de lievelingen geweest van Hollywood, zeker sinds Bill Clinton zijn intrek nam in het Witte Huis", verklaart Usman Shaikh, een specialist in mediarecht, aan CRP. "Zelfs in 2008, toen Clinton de duimen moest leggen voor Barack Obama, steunde Hollywood Clinton nog."

Enkele van de grootste donateurs aan de campagne van Clinton zijn onder meer regisseur en producent Steven Spielberg en studiobaas Jeffrey Katzenberg. Ze gaven elk 1 miljoen dollar aan Clinton. Star Wars-regisseur J.J. Abrams volgt hen in de ranglijst met een donatie van 500.000 dollar. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: