The Duchess - Bespreking Cinema

 
In het begin mocht ze nog stoeien (zo begint de film ook) maar zodra Georgiana als bijna 17-jarig meisje in het huwelijk trad met de gerespecteerde en steenrijke graaf van Devonshire was de speeltijd voorbij. Dankzij haar scherpe geest, opmerkelijke schoonheid en verfijnde elegantie wist de dame toch een hele naam te maken voor zichzelf. Haar pogingen om te ontsnappen uit de gouden kooi waarin ze gevangen zat, bleken echter vergeefs. Het verhaal van de Gravin van Devonshire heeft veel boeiende en schrijnende kanten, gebeurtenissen en ontwikkelingen die genoeg stof bieden voor vier fascinerende kostuumfilms. Als je tenminste kan rekenen op een regisseur die begrijpt hoe je de finesse van de situatie tot zijn recht kan laten komen. Saul Dibb, die vijf jaar geleden ophef maakt met het harde stadsdrama 'Bullet Boy', mikt echter spectaculair naast het doel. Omdat hij kan rekenen op de onverwoestbare pracht van de 18de-eeuwse decors en outfits en op de al even onverwoestbare talenten van Ralph Fiennes (in de rol van de extreem conservatieve graaf) laat 'The Duchess' zich ergens nog bekijken. Het duurt echter niet lang voor je door hebt dat de film evenzeer aan de oppervlakte blijft krabben als Keira Knightleys hoofdvertolking. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Duchess

The Duchess

Drama  Regie: Saul Dibb Met: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Hayley Atwell,... Het leven van Georgiana, hertogin van Devonshire (Keira Knightley), staat in het teken van extravagantie en romantiek. Haar leefwijze komt haar echter dikwijls duur te staan en maakt haar een ideaal doelwit voor hen die een gevaar zien in de aristocratie.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: