Elf nominaties voor "Star Wars" bij MTV-filmprijzen - Actueel Cinema

   - 

De Oscars zijn uitgereikt, en nu staan de MTV Movie Awards op het programma. Met elf nominaties start "Star Wars VII: The Force Awakens" als favoriet in de race om de MTV-filmprijzen. "Deadpool" heeft acht winstkansen, gevolgd door "Avengers: Age of Ultron" met zes nominaties. In de topcategorie beste film concurreren "Creed", "Jurassic World" en "Straight Outta Compton" met de drie favorieten. 

De Amerikaanse zender MTV maakte de kandidaten dinsdag bekend. De prijzen worden op 10 april in Los Angeles voor de 25ste keer uitgereikt. Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio kan met zijn rol in "The Revenant" ook de MTV-prijs winnen. Voor zijn strijd met een beer is hij bovendien genomineerd in de categorie 'beste gevecht'. Voor de prijs van beste actrice komen onder anderen Alicia Vikander ("Ex Machina"), Charlize Theron ("Mad Max: Fury Road"), Daisy Ridley ("Star Wars") en Jennifer Lawrence («Joy») in aanmerking. Gastheren van de prijsuitreiking zijn de acteurs Dwayne Johnson en Kevin Hart. Filmliefhebbers krijgen de gelegenheid om hun vookeur online bekend te maken.

De trofeeën, goudgekleurde popcornbekers, geven eerder de smaak van de jongere bioscoopganger weer. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: