La Vache : kruistocht naar het landbouwsalon - Bespreking Cinema

   - 

Een paar weken nadat La Vache de Grand Prix behaald op het Festival de L’Alpe d’Huez is de film nu ook bij ons te zien. Daarnaast heeft de film ook nog de prijs van het publiek behaald en de prijs voor beste vertolking voor Fatsah Bouyahmed.

La Vache is de derde samenwerking tussen Mohamed Hamidi, Fatsah Bouyamed en James Debouzze. Na Né quelque part, over een terugkeer naar het land, neemt Mohamed Hamidi zijn favoriete acteurs deze keer mee op een reis in de andere richting, en laat ons kennis maken met Fatah, een Algerijnse boer die de reis naar Frankrijk te voet beslist te doen, om zo zijn koe, Jacqueline, op het landbouwsalon van Parijs, voor te kunnen stellen. Het volstaat te zeggen dat de grappige situaties over culturele verschillen elkaar opvolgen in deze wandelende road-movie vol goede intenties en overwegend politiek discours.

Dit is een feel-good movie met een indrukwekkende cast, en een overtuigend sympathieke hoofdacteur. We betreuren enkel dat het allemaal niet echt overweldigend of origineel is. Het scenario blijft eerder voorspelbaar, wat de komische en emotionele effecten wat minder maakt. Wat er overblijft is een brave en evenwichtige film die zeker in de smaak zal vallen bij het grote publiek.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: