Zes debuutfilms in competitie op filmfestival Deauville - Actueel Cinema

   - 

Morgen gaat het 41ste festival van de Amerikaanse film in Deauville van start, traditioneel de plek waar de films voorgesteld worden die in het najaar in onze bioscoopzalen te zien zullen zijn. In de competitie van veertien films zitten zes debuutfilms. 

Enkele bekende(re) namen in competitie zijn Jeremy Saulnier ("Green Room"), Zoe (dochter van) Cassavetes ("Day out of Days") en Ramin Bahrani ("99 Homes"). Zes debuutfilms sieren het competitieluik, onder meer "Dixieland" van Hank Bedford. Het uitgangspunt doet wat denken aan "Natural Born Killers": een verliefd stel, een pas vrijgelaten crimineel en een typische girl next door, raken verzeild in een neerwaartse spiraal van misdaad en liefde terwijl ze proberen te ontsnappen uit hun uitzichtloze situatie. De hoofdrollen zijn voor Chris Zylka ("The Amazing Spider-Man", "The Leftovers") en Riley Keough ("The Runaways", "Magic Mike") terwijl countryster Faith Hill de moeder van Zylka speelt. Buiten competitie staan grotere namen op de affiche. Zo is er de -Franse- première van "Life", de nieuwste film van Anton Corbijn met Robert Pattinson in de hoofdrol. Pattinson zal trouwens zaterdag naar Normandië afzakken om er een Hollywood Rising Star Award in ontvangst te nemen. Ook andere Hollywoodsterren worden komende week gehuldigd: onder meer Orlando Bloom, Ian McKellen en ook regisseur Michael Bay.

Net als het filmfestival van Venetië eerder deze week opent Deauville vrijdag met de alpinismethriller in 3D "Everest" van de IJslandse cineast Baltasar Kormákur het festival. De film, gebaseerd op ware feiten, wordt buiten competitie vertoond. De spektakelfilm heeft onder andere Jake Gyllenhaal, Josh Brolin en Emily Watson in de hoofdrollen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: