Zes debuutfilms in competitie op filmfestival Deauville - Actueel Cinema

    

Morgen gaat het 41ste festival van de Amerikaanse film in Deauville van start, traditioneel de plek waar de films voorgesteld worden die in het najaar in onze bioscoopzalen te zien zullen zijn. In de competitie van veertien films zitten zes debuutfilms. 

Enkele bekende(re) namen in competitie zijn Jeremy Saulnier ("Green Room"), Zoe (dochter van) Cassavetes ("Day out of Days") en Ramin Bahrani ("99 Homes"). Zes debuutfilms sieren het competitieluik, onder meer "Dixieland" van Hank Bedford. Het uitgangspunt doet wat denken aan "Natural Born Killers": een verliefd stel, een pas vrijgelaten crimineel en een typische girl next door, raken verzeild in een neerwaartse spiraal van misdaad en liefde terwijl ze proberen te ontsnappen uit hun uitzichtloze situatie. De hoofdrollen zijn voor Chris Zylka ("The Amazing Spider-Man", "The Leftovers") en Riley Keough ("The Runaways", "Magic Mike") terwijl countryster Faith Hill de moeder van Zylka speelt. Buiten competitie staan grotere namen op de affiche. Zo is er de -Franse- première van "Life", de nieuwste film van Anton Corbijn met Robert Pattinson in de hoofdrol. Pattinson zal trouwens zaterdag naar Normandië afzakken om er een Hollywood Rising Star Award in ontvangst te nemen. Ook andere Hollywoodsterren worden komende week gehuldigd: onder meer Orlando Bloom, Ian McKellen en ook regisseur Michael Bay.

Net als het filmfestival van Venetië eerder deze week opent Deauville vrijdag met de alpinismethriller in 3D "Everest" van de IJslandse cineast Baltasar Kormákur het festival. De film, gebaseerd op ware feiten, wordt buiten competitie vertoond. De spektakelfilm heeft onder andere Jake Gyllenhaal, Josh Brolin en Emily Watson in de hoofdrollen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema