Belgische film : onze top vijf ! - Actueel Cinema

   - 

Ter ere van de nationale feestdag heeft onze redactie een kleine selectie opgemaakt van enkel Belgische klassiekers. Puur zwart-geel-rood…

The Broken Circle Breakdown

We beginnen met de meest recente : The Broken Circle Breakdown. Dit drama van Felix van Groeningen heeft geen enkele kijker onberoerd gelaten, mede dankzij de prachtige soundtrack. België werd met dit filmpareltje nog maar eens op de kaart gezet als leveraar van kwaliteit ! Geen Oscar maar wel werelklasse !

Loft

Erik van Looy’s meesterwerk ! Met een schitterende Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Hier werd duidelijk dat de Vlaamse film niet moet onderdoen voor Hollywood ! Laat die remake voor wat het is en (her)bekijk het origineel ! Spanning verzekerd !

Dikkenek

Nog nooit van Dikkenek gehoord ? Dan wordt het hoog tijd ! Dit cultpareltje is één van de favorieten bij Cinenews !

De Zaak Alzheimer

Weer eentje van meester Van Looy ! Al 12 jaar oud ondertussen… maar nog geen enkele grijze haar te bespeuren ! De Zaak Alzheimer blijft boeien !

C’est arrivé près de chez vous

Onze favoriete franstalige vriend Benoît Poelvoorde als knotsgekke seriemoordenaar. Deze mockumentary heeft ondertussen een ware cultstatus verkregen. En wij zijn uiteraard fan !

Een fijne nationale feestdag !! Leve België !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: