Survivor: Three days of the sparrow - Bespreking Cinema

   - 

Survivor is een lofzang in popcornverpakking over de diensten die aanslagen verijdelen. Sommige van die geheime agenten hebben een moeilijke job en ze verdienen misschien meer dank dan ze krijgen.

Helaas worden ze zelden of nooit realistisch voorgesteld. James Bond verkoopt immers beter dan Smiley. En Survivor zit helemaal in het Bond-universum. Behalve dan dat de kwaliteiten van een Skyfall volledig ontbreken in Survivor. Zo heeft scenarist Philip Shelby zich zeker niet moe willen maken, want hij plunderde het geweldige Three Days of the Condor van Pollack. In navolging van Robert Redford moet nu ambassadebediende Milla Jovovich op de loop omdat zowel killers als de Amerikaanse veiligheiddiensten haar vel willen. Maar waar Redford nog beschikte over acteertalent, een sterk script en stevige dialogen, heeft Jovovich niets om mee te werken. Pierce Brosnan, die een bijna-parodie van een hitman speelt, kijkt de hele tijd gemeen: mogelijk om zijn ontevredenheid uit te drukken over het script. Je vraagt je af wat James McTeigue, die toch V for Vendetta maakte, met deze B-film wilde bereiken. Want verhaal en boodschap komen totaal niet geloofwaardig over.

Wanneer Milla op het einde schouderklopjes krijgt van haar baas moet je vooral lachen. Zelfs Bond heeft van M nooit onnozel complimentjes gekregen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Welkom op Docville 2023 ! - Actueel
Actueel

Welkom op Docville 2023 !

De 19de editie van DOCVILLE gaat vandaag van start in 30CC/Schouwburg met Iraq's Invisible Beauty van Sahim Omar Kalifa en Jurgen Buedts! Verder lezen...
Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain - Actueel
Actueel

Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain

Het gerucht gaat dat de nieuwe kortfilm van Pedro Almodovar het beroemde filmfestival van Cannes zal openen. De Spaanse regisseur is begonnen aan een queer western met Ethan Hawk en Pedro Pascal in de hoofdrollen. "Strange Way of Life", geïnspireerd op de titel van het liedje van Amalia Rodrigues,... Verder lezen...
Survivor

Survivor

  Regie: James McTeigue Met: Emma Thompson, Milla Jovovich, Dylan McDermott,... Een Amerikaanse vrouw werkt in Londen op de ambassade. Als daar een bom ontploft, raakt ze verzeild in een plot vol samenzweringen, waardoor ze uiteindelijk een voortvluchtige wordt. Ze heeft tot Oudjaarsavond om haar hachje te redden en een andere aanval te voorkomen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: