Child 44, The Water Deviner, Run All Night, ... uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht op de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Het is mooi weer, het is warm… om even van die eerste warmte te bekomen is een fris bioscoopbezoekje ideaal !

We beginnen in Moskou, tijdens de winter van 1953, met Child 44. Het verhaal : « Moskou, 1953. Agent Leo Demidov is een rijzende ster binnen de geheime dienst. Wanneer een kind dood aangetroffen wordt aan een spoorweg, krijgt hij het bevel de zaak te begraven. Stalin heeft immers afgekondigd dat misdaad een kapitalistische uitwas is die niet bestaat in zijn communistische paradijs. Demidov kan de zaak niet loslaten en stuit al snel op andere verdachte sterfgevallen. Zijn koppigheid wordt hem niet in dank afgenomen: als verrader gebrandmerkt, wordt hij met zijn vrouw Raisa verbannen naar een afgelegen provinciestad. Daar vinden ze een bondgenoot in general Nesterov. Met zijn hulp zoeken ze stug verder naar de moordenaar... wat van hen staatsvijanden maakt. » Child 44 tracht ons een maatschappijkritisch beeld te brengen op de Sovjetunie en haar « ideaal » systeem, maar het restultaat is jammer genoeg wat gemaakt en oppervlakkig.

Liam Neeson is terug in Run All Night ! Hij vertolkt er Jimmy Conlon, alis The Gravedigger, een huurmoordernaar voor de New Yorkse maffia. Zijn leven wordt volledig overhoop gegooid wanneer zijn zoon, Mike,  een doelwit wordt… spannende achtervolgingen, gespierde gevechten en groot geschut… Eerder fan van knallende B movies ? Dan is Run All Night de ideale film voor u !

The Water Diviner is de eerste film van Russel Crowe als regisseur en vertelt het verhaal van de slag om Gallipoli, een gebeurtenis die een eeuw geleden plaatsvond en voor altijd in het geheugen gegrifd zal staan van Australiërs en Nieuw-Zeelanders. De acteur/regisseur die hier thans over een heel sterk thema beschikte doet de film jammer genoeg wat schipperen door een ietwat al te sterke melodramatische inbreng.

In Suite Française ontdekken we het verhaal van Lucile Angelier, een jonge vrouw die haar man opwacht, een oorlogsgevangene. Maar ze had er niet op gerekend dat er binnenkort Duitse soldaten bij haar gingen inwonen. Lucille gaat dan ondanks alles verliefd worden op Bruno, een Duitse officier. Uiteindelijk is dit liefdesverhaal, gebaseer op waargebeurde historische feiten, toch wat flauwtjes en doorspekt met clichés.

Nog op het programma deze week : Hungry Hearts, een hartverscheurend liefdesverhaal over mentale onevenwichtigheid, waarin alles in het gedrang komt door de geboorte van een kind. Daarnaast vinden we ook nog de apocalyptische thriller terug These Final Hours, over het einde van de wereld na een meteorietinslag.

Benieuwd naar meer ? Ontdenk dan snel onze reviews !

Tot voglende week voor meer Cinenenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond - Actueel
Actueel

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond

De opnames voor 'Heysel 1985', de fictiefilm van Hans Herbots over het Heizeldrama, zouden de volgende zomer beginnen. Hans Everaert van Menuetto, producent van 'De Acht Bergen' - nu in competitie - heeft in Cannes enkele coproductiepartners gevonden. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: