Chappie : Robot Rebel, Selma, The Voices, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals elke week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze ! De natuur wordt stilletjes aan wakker en de filmwereld ontwaakt ook terug uit zijn winterslaap. We mogen ons deze week verwachten aan een waterval aan nieuwe releases.

We schieten al direct in actie met Chappie : Robot Rebel. Het verhaal : « In de nabije toekomst wordt misdaad op tirannieke wijze bestreden met robotica politie. Een opstand staat op het punt om los te barsten. Wanneer een politierobot wordt gestolen en geherprogrammeerd, wordt hij de eerste robot die kan denken en emoties kan voelen. In de ogen van de autoriteiten is Chappie een gevaar voor de mensheid. Machtige, vernietigende krachten zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat deze robot met een geweten de laatste van zijn soort is. » Robotica politie, doet u dat niet aan iets of iemand denken ? De film mag dan wel deels beginnen als een Robocop-remake, verder weg wordt het meer een Pinocchio met allures van A.I. en Short Circuit. Chappie : Robot Rebel mag dan al niet even maatschappijkritisch zijn als Blomkamp’s eerdere District 9, maar dat is dan ook niet waar Chappie op doelt. Modern, grappig en sentimenteel, dat is Chappie wel en hij is dan ook nog een stuk minder vervelend dan de meeste Hollywood films… wat op zich ook al een hele prestatie is !

Selma vertelt ons het verhaal van Martin Luther King en zijn strijd om gelijke mensenrechten. Een gevaarlijke en akelige campagne die eindigt met een lange mars, tussen de steden Selma en Montgomery in Alabama, die geleid heeft tot het ondertekenen van de stemwet door president Johnson in 1965. Regisseur Ava DuVernay komt terug op deze, in Europa minder bekende, gebeurtenis. Ze brengt ook een minder gekende zijde van Martin Luther King aan het licht, namelijk zijn politieke flair en zijn (bewuste) cruciale rol in de media en de publieke opinie. Selma brengt ons een onberispelijk beeld van het climaat dat heerste in het Amerika van de jaren ’60.

The Voices is het verhaal van Jerry, vertolkt door Ryan Reynolds. Jerry heeft een vreemde relatie met zijn huisdieren, en dat is nog op zijn minst gezegd. Hij deelt zijn huis met zijn kwaadaardige kat Mr. Whiskers en zijn trouwe hond Bosco. Mr. Whiskers doet er alles aan om Jerry te overtuigen dat hij een seriemoordenaar is, terwijl Bosco hem op het rechte pad tracht te houden. Het is pas wanneer hij, per ongeluk, zijn prachtige collega Fiona (Gemma Arterton) vermoordt dat hij beslist opnieuw zijn medicatie in te nemen, maar de werkelijkheid is jammer genoeg een stuk minder rooskleurig dan wat hij gehoopt had… The Voices is een griezelkomedie. Maar wil regisseur Marjane Satrapi (Persepolis) ons hier nu doen lachen of huiveren ? De film houdt hier een beetje het midden en kiest voor de weg van de suggestie… wat zorgt voor een uiteindelijk wat hortende film.

In Phoenix maken we kennis met Nelly Lenz, zwaar verminkt tijdens de oorlog en enige overlevende van haar familie. Nelly keert terug naar Berlijn en is op zoek naar Johnny.  Zij wilt weten of de man van wie ze gehouden heeft, met wie ze getrouwd was, haar verraden heeft. Johnny kan (of wilt) zijn vrouw echter niet herkennen en ziet in Nelly enkel een vage gelijkenis met zijn, voor hem overleden, vrouw. In de hoop zijn fortuin te kunnen vrijwaren vraagt Johnny haar om haar eigen dubbelganger te worden… een verhaal dat intrigeert vanaf het begin, maar enkele obstakels zorgen er toch voor dat we nooit volledig meegevoerd worden in het verhaal. Het is moeilijk te geloven dat Johnny zijn eigen vrouw niet herkent… Phoenix mist wat aan emotionele kracht.

Verder op het programma deze week : Le Dernier Coup de Marteau, een Frans sociaal drama, Les Règles du Jeu, een documentaire over niet-gediplomeerde jongeren die op zoek gaan naar werk, Félix et Meira, een romantisch Canadees drama en L’Art de la Fugue, een Franse dramady over drie broer die wat verward zijn op liefdesvlak.

 

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: