The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Le Père Noël, Escobar: Paradise Lost... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week brengen we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Het stakingsgedrag zorgt voor wat verzuring? Dan hopen wij dat wat te verzachten. Als u niet kan gaan werken ga dan even langs de bioscoop en trakteert uzelf op een leuke film.

We beginnen met DE release van de week: The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Het vervolg en einde van de epische tocht. Thorin en de dwergen, geholpen door Bilbo the Hobbit, bereiken eindelijk de top van the Lonely Mountain, in de hoop hun rijk en rijkdom opnieuw te bemachtigen. Maar tijdens dit hebben ze eveneens de machtige draak Smaug gewekt, die zich nu wreekt op de bewoners van Lake-Town. De slag van de vijf legers nadert... U zal zeker niet ontgoogcheld zijn, Peter Jackson sluit het avotuur af met heel wat spectaculaire scènes. Wilt u nog meer weten? Aarzel dan niet om de review van onze journalist te lezen, hij heeft het geluk gehad de film voor iedereen te zien.

Kerst nadert en daarbij horen ook de gebruikelijke kerstfilms. Toch is Le Père Noël wat anders. De Franse komedie werd geregisseerd door Alexandre Coffre. Het verhaal: Tijdens Kerstnacht zit Antoine, zes jaar, maar met één idee in zijn hoofd: de Kerstman ontmoeten en in zijn slee een tocht doorheen de sterren maken... wanneer deze plots op het balkon opduikt is Antoine te verbaasd om te zien dat deze Kerstman in werkelijkheid een vermomde dief is. Ondanks alle pogingen van deze laatste om zich van Antoine te ontdoen gaan de twee een onwaarschijnlijk duo vormen, reizend van dak naar dak in Parijs, op zoek naar Antoine's droom. Een leuke film voor de hele familie die gerust onder de kersboom geplaatst kan worden!

Paradise Lost is het verhaal van Nick, een jonge Amerikaans die denkt het paradijs gevonden te hebben wanneer hij zijn broer vervoeg in Columbia. Hij leert er Maria kennen, een prachtige Columbiaanse vrouw en wordt er smoorverliefd op. Alles lijkt perfect... tot dat Maria hem voorstelt aan haar oom: Pablo Escobar. Dat is waar alle problemen gaan beginnen, en ook de film. De arme Nick, vertolkt door Josh Hutcherson, gaat zich doen oppeuzelen door het monster dat Escobar is, vertolkt door een meesterlijke Benicio Del Toro. Josh Hutcherson heeft er op zijn beurt wat moeilijkheden mee om het schem te delen met de grootse aura van Benicio Del Toro, letterlijk bezeten door zijn personage. U zal met passie de avonturen van deze jonge man volgen, die een pact met de duivel getekend heeft.

Mr Turner vertelt ons het verhaal van de romantische Briste schilder J.M.W Turner. Naast het oeuvre van de artiest tracht regisseur Mike Leigh ons de andere aspecten van de persoonlijkheid te doen ontdekken. We ontdekken dat het personage vol met tegenstrijdigheden zat, dat hij de oppervlakkigheid van de artistieke wereld verafschuwde en daarme natuurlijk niet het meest geliefd was bij zijn collega's. Een aanrader voor de liefhebbers van kunst en mooie verhalen.

We gaan verder met een pareltje uit de Belgische cinema: Brabançonne. "De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia uit Staaikerke en de Waalse harmonie En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese halve finale. Het Waalse En Avant pakt uit met de fantastische trompettist Hugues. Hugues is zo geweldig tijdens zijn solo dat Willy van het Vlaamse Sint-Cecilia alles moet geven, de hoogste noot, de langste noot, de laatste noot... Willy valt dood op scène. Tot ieders verrassing worden beide harmonies geselecteerd voor de finale. Maar wat zullen de Vlamingen doen zonder hun beste muzikant? Elke, de dochter van dirigent Jozef, heeft een idee : een transfer !"

Wat verder bij onze noorderburen vinden we Gooische Vrouwen 2. Linda De Mol is terug als Cheryl in deze film van Will Koopman. Het leven verandert voor de Gooische vrouwen, en daar zijn huwelijksperikelen en relatieproblemen de oorzaak van. De vriendinnen worden door een noodlottig en bizar ongeval meegevoerd naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk. Hoe gaat dat aflopen?

Voor de allerkleinsten is er deze week ook nog Het Lied van de Zee. Het verhaal gaat als volgt: "Ben en Saoirse wonen bij hun vader in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de magische wezens heeft uitgesproken. Tijdens een wonderbaarlijke reis moeten Ben en Saoirse hun angsten en allerlei gevaren trotseren en het opnemen tegen de heks zodat de magische wezens hun kracht kunnen terugwinnen."

Deze week vinden we eveneens Dancing in Jaffa terug, een documentaire over Piere Dulaine, een sterdanser die terugkeert in zijn geboortestad en ervan droomt Joodse en Palestijnse kinderen samen te doen dansen. Coming Home, een Chinese film die ons het verhaal vertelt van Lu Yanshi, een politiek gevangene, vrijgelaten aan het einde van de culturele revolutie. Hij keert terug naar huis, naar zijn vrouw die aan amnesie lijdt. Ze wacht op de terugkeer van haar man, zonder te beseffen dat hij zich reeds aan haar zijde bevindt. Adieu le Language, het nieuwe drama van Jean-Luc Godard en uiteindelijk L'Eclat Furtif de L'Ombre, een Belgo-Duitse film over het leven van Adisu, een Afrikaanse immigrant.

Benieuw naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune: Part Two lost alle verwachtingen in, en meer! - Actueel
Actueel

Dune: Part Two lost alle verwachtingen in, en meer!

"Power over spice is power over all," luidt de openingsquote. Zo is de toon meteen gezet voor het tweede deel van de Dune-saga, en het is duidelijk dat de geopolitiek in Dune nog steeds draait rond dit zeldzame, geestverruimende goedje. Want wie controle heeft over spice, heeft controle over het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: