Filmografie Sara De Roo

Biografie

Sara De Roo (Delft, 10 december 1970) is een Vlaamse actrice. Ze studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen waar ze les kreeg van Luk Perceval en Dora van der Groen. Ze wordt genoemd als één van de figuren van de Vlaamse Golf. 
 
Sara De Roo vervoegde snel na de oprichting Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen in het theatergezelschap STAN (tgStan). Met dit collectief speelt ze elk seizoen wel één of meerdere stukken waaronder Ernst, De Laatsten, Heartbreak House, In Real Time, Alles is rustig en Lucia smelt. Met het stuk Of / Niet bewerkte ze en acteerde ze mee in een stuk naar Harold Pinter en Alan Ayckbourn. Het ging in première op 19 april 2006 en werd nog twee volledige seizoenen hernomen tot in 2008. 
 
Ze acteerde onder andere in de films Bekentenissen, Elixir d'Anvers (van Robbe De Hert, Eenzaamheid is des mensen (een kortfilm van Pieter Van Hees), Rosie (met voor haar een nominatie als beste actrice voor de Plateauprijs), Bruxelles mon amour, Loft, Nowhere Man en Swooni. Daarnaast verleende ze nog haar medewerking aan heel wat kortfilms. 
 
Ze speelde de rol van An Beyers in de Woestijnvis televisieserie De Parelvissers. In 2012 is ze opnieuw te zien in een Woestijnvis televisieserie, ditmaal in Met Man en Macht, serie van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck

Filmografie Sara De Roo

Nieuws over Sara De Roo

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: