Le Père Noël est une ordure (bijna toch) - Bespreking Cinema

   - 
Deze Père Noël is echt een geschenk uit de hemel!

Een Frans Kerstkomedie, ingeblikt door de calamiteuze regisseur van Eyjafjallojökul, dus is nu eens een combo die heus naar kerst ruikt.

De negatieve "a priori's" geven enkel des te meer smaak aan deze sympathieke kerstlekkernij. Eerst en vooral dankzij het originele verhaal: een kleine jongen, gaat tijdens Kerstnacht, het knechtje worden van een dief, verkleed in Kerstman. Samen gaan ze op zoek naar "goud", de brandstof die dient om de magische slee van de Kerstman te kunnen doen vliegen.

Le Père Noël is een generatieoverstijgende sympathieke film, en vervalt niet in het melige van het genre, mede dankzij de smaakvolle dialogen en goedgeplaatste humor. Zelfs als de evolutie van de personages overdreven versierd wordt met tierlantijntjes, het duo dat Tahar Rahim (Le Prophète), geweldig in zijn rol van krapuul met een groot hart, en de kleine Victor Cabal vormen werkt uitzonderlijk goed en brengt eerlijke emotie aan het hele project. Natuurlijk, gezien het een familiefilm is, is de moraal niet ver af, maar de film verbluft dankzij zijn efficiëntie en offset humor.

In deze onuitputtelijke winter voor de Franse komdie komt dit heel dicht in de buurt van een Kerstmirakel. Men moest er gewoonweg in geloven!

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Le Père Noël

Le Père Noël

Komedie  Regie: Alexandre Coffre Met: Tahar Rahim

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: