'Nightcrawler', 'Interstellar', 'Pride'... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse cinereview ! Zoals iedere week brengen we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze ? Zit die algemene staking en die manifestaties u ook tegen ? Waarom dan niet even uw gedachten gaan veranderen in de bioscoop ?

We beginnen met Nightcrawler. Hier volgen we het spoor van Louis Bloom die wanhopig op zoek is naar een job en die in afwachting van iets te vinden de straten van Los Angeles afschuimt, luisterend naar radiofrequenties van politie- en hulpdiensten, op zoek naar de meest choquerende beelden die hij dan verder doorverkoopt aan de lokale TV zenders. We hebben hier te maken met een waar scenaristisch kunstwerkje. Iedereen hecht zich praktisch onmiddellijk aan het personage van Louis, en u zal er ook niet aan ontsnappen. Maar hoe meer men in het verhaal evolueert hoe meer u zal verschrikken van wie hij echt is. Nightcrawler is een uppercutfilm en Jack Gyllenhaal is verbluffend !

Vervolgens trekken we de ruimte in met Interstellar. Het verhaal : « Onze tijd op aarde lijkt voorbij, dus begint een groep ontdekkingsreizigers aan de belangrijkste missie uit de geschiedenis van de mens. »… Christopher Nolan bevindt zich aan de controles van deze fantastische ruimte-odyssee. Op het gebied van de cast vinden we enkel zwaargewichten terug, pro’s en bankable.  Alle ingrediënten voor het succes zijn aanwezig en dat is het dan ook ! Ondanks de 2 uur en 49 minuten is er geen enkel ogenblik waarop we ons vervelen en de beelden zijn verbluffend. Enige minpuntje is dat Christopher Nolan iets te veel zijn inspiratie gehaald heeft bij zijn collega’s, maar wanneer uw hoofd zo in de wolken zit valt dat amper op.

Pride is de nieuwste Britse komedie, opgebouwd rondom een sociaal twistpunt. In 1984, wanneer Margaret Thatcher aan de macht is, kiest het Mijnwerkerssyndicaat voor een algemene staking. Tijdens de Gay Pride in Londen beslist een groep homo en lesbische activisten geld in te zamelen ter ondersteuning van de families van de stakers. De mijnwerkers zijn ietwat in verlegenheid gebracht, maar de activisten laten de moed niet zakken. Ze beslissen zich naar een klein mijnwerkersdorpje te begeven in het diepe Wales om zo het geld af te kunnen leveren in hun eigen handen . Zo begint het geweldige verhaal van twee volledige tegenstrijdige gemeenschappen, die zich verenigen voor hetzelfde doel. Pride is een ontroerende en grappige feelgoodfilm. Kers op de taart is de 80’s soundtrack.

The Captive is het verhaal van Cassandra, verdwenen sinds 8 jaar. Stukje bij beetje komen er verwarrende aanwijzingen aan het licht dat ze nog steeds leven zou zijn. Meer is er niet nodig om te enquête terug te openen. Atom Egoyan heeft duidelijk zijn weg terug gevonden en levert ons een thirller genre Prisoners, maar deze keer wel maal 25. Ook al is het einde wat teleurstellend, u zal het hem snel vergeven hebben, gezien u gedurende de hele film aan uw zetel gekluisterd zal zitten.

Over naar onze Franse buren met Une Nouvelle Amie, de laatste fim van François Ozon. Het verhaal : « Claire (de Franse rijzende ster Anaïs Demoustier), een jonge vrouw raakt in een depressie wanneer haar beste vriendin overlijdt. Ze vindt haar levenslust echter terug wanneer ze een verrassend geheim ontdekt over David (Romain Duris), de echtgenoot van haar overleden vriendin. » Une Nouvelle Amie is alles en zijn tegenpool. Ozon vermengt hier de genres, de seksen en gaat over van het tragische naar het komische. Hij stelt beide geslachten en hun verschillen in vraag, met een Anaïs Demoustier en Romain Duris die ons het summum van hun kunnen tonen.

Bij onze Noordenburen gaat het de romantische kant uit met Pak van mijn Hart. Het verhaal : « In de romantische komedie Pak van mijn Hart runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) het kledingverhuurbedrijf van hun vader (Bram van der Vlugt). Tom, ex-soapster, neemt zijn werk en relaties niet zo serieus. Daarentegen stort familieman Niek zich volledig op het werk tot ongenoegen van zijn vrouw Karin (Halina Reijn). De broers zijn zojuist met de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde en hun familie. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan... »

Voor de kleintjes is er deze week Holly en de zwaan. « Sinds de dood van moeder praat de kleine Holly niet meer. Om haar te troosten neemt vader haar mee naar een natuurgebied waar hij aan het werk is. Holly vindt er een gewonde zwaan in de netten van een vogelvanger. Ze kan het dier redden en fleurt weer op; Sneeuwvlokje en Holly worden onafscheidelijk. Maar binnenkort, als de zwaan weer beter is, moet Holly zich voorbereiden op een nieuw afscheid. Ondertussen liggen er ook stropers op de loer... »

We eindigen met de Belgische film Image. Geregisseerd door Adil El Arbi en Biall Fallah, vertelt de film ons over Eva Hendrickx, een jonge en ambitieuze journaliste die werkt voor het team van de legendarische Herman Verbeeck. Ze is erop gebrand een documentaire af te werken over de moeilijke buurten van Brussel. Eva ontmoet Lahbib, een Marokkaan met een duister verleden. Hij neemt haar mee in een harde en moeilijke wereld. Intussen, in de competitieve wereld van de media, tracht Herman Verbeeck Eva’s documentaire uit te buiten. Image is een uiterst actuele film, die een corrosief beeld neerzet van onze maatschappij, door de vergelijking tussen de moeilijke buurten in Brussel en de medogenloze wereld van de media.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar - Actueel
Actueel

Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar

Het gaat nog zeker twee jaar duren voordat het 26ste avontuur van geheim agent 007 gedraaid wordt. Dat heeft producent Barbara Broccoli gezegd in een interview met Deadline. De lange productietijd van de volgende film hangt onder meer samen met het vertrek van hoofdrolspeler Daniel Craig. "We... Verder lezen...
'Top Gun: Maverick' levert meer dan 1 miljard dollar op - Actueel
Actueel

'Top Gun: Maverick' levert meer dan 1 miljard dollar op

De Amerikaanse film 'Top Gun: Maverick' heeft wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar opgeleverd. Het is de eerste film waarin acteur Tom Cruise meespeelt die dat voor elkaar krijgt. Het is overigens de vijftigste Hollywood-productie die meer dan 1 miljard kon opbrengen aan de kassa's. Verder lezen...
Amerikaanse actrice Mary Mara verdronken in rivier - Actueel
Actueel

Amerikaanse actrice Mary Mara verdronken in rivier

De Amerikaanse actrice Mary Mara, bekend van series als "Emergency Room" en "Law & Order", is volgens de Amerikaanse politie verdronken. De 61-jarige actrice werd zondagochtend dood aangetroffen in de Saint Lawrence rivier bij haar huis in Cape Vincent, in de staat New York. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: