Hello Dory : de 10 beste Pixar films ! - Dossier Cinema

   - 

Pixar en streefdoelen

De Pixar studios, ware wonderfabrieken, bestaan sinds 1986 en werken sedert 2006 met de befaamdste muis ter wereld (Disney, geen eenvoudige relatie weliswaar!).

1986 al ! Stel u voor, een tijd waarin digitale animatie nog veel meer gelinkt werd met echte « magie » en tal van producers verstomd achterbleven. 30 jaar later heeft Pixar bijna niet moeten inboeten aan frisheid, ondanks de vele toegevingen, en blijven ze groot en klein verbazen. Ter gelegenheid van Finding Dory, een soort van sequel op Finding Nemo, komen we terug op de lievelingetjes van de studios !

10) Het overgrote deel van de shorts ! We hopen dat u ook altijd blijft stilstaan bij deze kleine schatjes, want het zijn telkens echte meesterwerkjes ! Denk maar aan For the Birds, Lifted of nog Presto ! Hilarisch !

9) A Bug’s Life : Insecten ! Hoe meer hoe liever ! Mieren, sprinkhanen, rupsen, lieveheersbeestjes, enz. Een biologische galerij met eenvoudig scenario : de wet van de sterkste tegen die van de intelligentste.

8) Toy Story 1 tot 3 : We gaan van insecten naar speelgoed, levend speelgoed natuurlijk (wanneer we even niet kijken). Toy Story kaart op een mooie manier het thema van vriendschap en volwassen worden aan. Vol ritme, humor en een constante verbetering per sequel.

7) The Incredibles : De mythe van de superheld (doorprikt) door Pixar ! Een ijzersterk familieverhaal (ah, die kleine Jack-Jack !), met mooie graphics, vermengd met wat somberheid. Klasse gewoonweg !

6) Finding Nemo : Kinderverhalen rusten vaak op een eenvoudige plot : een persoon of object terug zien te vinden ! In het geval van Nemo, een klein clownvisjes met verlamd vinnetje, moet hij zijn thuis en vader zien terug te vinden.

5) Ratatouille : Nog een vriendschapsverhaal, maar deze keer niet zo vanzelfsprekend : vriendschap tussen een rat (Remy) en een koksleerling (Alfredo). Dit vreemde duo gaat trachten de culinaire wereld te vernieuwen en de kwaadaardige plannen van chef Skinner te dwarsbomen.

4) Wall-E : Tegelijk een sci-fi fabel als een ecologische boodschap, Wall-E bewijst dat het bij Pixar niet aan lef ontbreekt. Hun held, de laatste nog actieve robot op een, door de mensen (wegens vervuiling), verlaten aarde, spreekt geen woord, hij « biept ».

3) Cars 1 en 2 : Kampioen in wording, de jonge Flash McQueen heeft evenveel talent als zelfzekerheid. Wanneer hij – per ongeluk – letterlijk – uit het circuit vliegt, bevindt hij zich plots in het desolate Radiator Springs… hij heeft het moeijlijk met zich aan te passen maar leert er bescheidenheid. Cars 2, meer « james bond-achtig », is, ondanks de middelmatige ontvangst, zeker het bekijken waard !

2) Monster, Inc. : Alles wat u altijd al heeft willen weten over monsters en nog veel meer ! Een geniaal idee, ontwikkeld door de talentvolle Pete Docter. De prequel Monsters Academy mist dan weer een beetje genialiteit.

1) Up ! / Inside Out : Moeilijk om deze twee, ietwat meer volwassen, animatiefilms niet op een eerste plaats te zetten : langs de ene kant hebben we een oude man die verbitterd is door de maatschappij, langs de andere kant een tiener die volop aan het puberen is… iets complexer, maar even gesmaakt door klein als door groot !

En hup, wij hebben er plots zin in ze allemaal te herbekijken ! Kwestie van even na te gaan of ze wel in de goede volgorde staan ! Een ding is zeker : Pixar mist zijn doel (bijna) nooit !

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: