'How to Train your Dragon 2', 'Transcendence', 'Love Punch', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week brengen we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. De vakantie is officieel van start gegaan! Zon, zee en stand staan op het programma! Maar wat als u een zonnesteek heeft? Dan is de bioscoop de oplossing!

De grote vakantie is van start gegaan en de kids zitten thuis. We beginnen dus met How to Train your Dragon 2, over de avonturen van Hiccup en zijn trouwe draak Toothless. Niets nieuws jammer genoeg, How to Train your Dragon 2 is zijn frisheid verloren. Een festival met tal van nieuwe draken brengt ondanks alles wel veel kleur, maar de humor is een beetje slap. Natuurlijk zullen de jongsten er met volle teugen van genieten, volwassenen daarentegen zullen af en toe op hun uurwerk kijken.

Johnny Depp is terug op het grote scherm met Transcendence. Het verhaal: “Dr. Will Caster (Johnny Depp) is de voornaamste onderzoeker op het gebied van Kunstmatige Intelligentie en werkt aan een machine die collectieve kennis combineert met de menselijke emoties. Zijn extreem controversiële experimenten maken hem tot een doelwit van anti-technologische extremisten die er alles aan doen om hem te stoppen. In hun poging om Will uit te schakelen veroorzaken zij echter zijn succes - zijn bewustzijn wordt geüpload in een computersysteem. Zijn vrouw Evelyn en vriend Max, beide mede onderzoekers, maken dit mogelijk maar niet zonder hun twijfels. Hun grootste angsten worden werkelijkheid wanneer Wills dorst naar kennis evolueert in een oneindige honger naar macht. Het wordt al snel angstaanjagend duidelijk dat er wellicht geen manier is om het tegen te houden.” Transcendence is een intelligente film die duizenden existentiële vragen stelt aan de toeschouwer, het liefdesverhaal is er echter wat te veel aan. Die maakt de film natuurlijk toegankelijker, wat niet verwonderlijk is voor een budget van 100 miljoen dollar. Ondanks dat verdient Transcendence een vette pluim voor zijn originaliteit. De amateurs van science-fiction zullen zich te goed kunnen doen!

Love Punch is de komedie van de week. Het verhaal: “Richard Jones (Pierce Brosnan) leidt een rustig leventje met een welverdiend pensioen in het vooruitzicht. Maar wanneer op de laatste dag van zijn carriere blijkt dat zijn pensioenfonds verduisterd werd door zijn werkgever is hij niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Zijn ex-vrouw Kate (Emma Thompson) brengt hem op het idee om terug te nemen wat van hen was. Samen met hun vrienden Jerry en Penelope reizen ze naar de Franse Côte d'Azur om op een wel erg originele manier het geld terug te winnen.” Bij het lezen van deze korte samenvatting zal u het alvast al begrepen hebben, Love Punch is niet bepaald de komedie van het jaar. We krijgen weer het verhaal van twee exen voorgeschoteld die zich samenzetten voor een reis. Verbaal slaagt het duo Brosnon-Thompson er wel in om hier en daar een glimlach te triggeren. Maar de gags zijn slechts variaties op hetzelfde: “I’m too old for this shit.”

Tracks neemt u mee op reis, de reis van Robyn Davidson, in 1977, met haar fotograaf, vier kamelen en een hond. Een ware queeste waarin ze op zoek gaat naar zichzelf, Tracks slaagt er in ons ook mee te voeren. Regisseur John Curan is niet gevallen voor de melodramatische val, integenedeel zelfs, hij levert ons een sobere en pure roadmovie dat overeenkomt met het echte verhaal. De echte Robyn Davidson mag fier zijn op het filmisch resultaat van haar avontuur. En actrice Mia Wasikowska doet haar alle eer aan.

Bird People is de nieuwe film van Pascale Ferran. Hij vertelt ons het verhaal van verschillende personages die als gemeenschappelijk punt hebben dat ze zich samen in hotel bevinden in de buurt van Roissy. Er is een ingenieur informatica, die zich onder zware druk bevindt en belist radicaal van leven te veranderen en een jone kamermeid, die zich voorlopig tussen twee jobs bevindt. Doorheen deze twee persones brengt Pascale Ferran ons een portret van het hedendaagse tijdperk. Na een eerste realistisch deel verandert de film stilaan in een poëtische en fantastische fabel. Bird People is geen klassieke film en is vooral bestemd voor een publiek dat houdt van sfeer en feeërieke beelden.

We eindigen met Labyrinthus, een avonturenfilm voor de hele familie. “De veertienjarige Frikke ontdekt bij toeval een computerspel waarin enkele van zijn vrienden terechtgekomen zijn. Enkel Frikke kan hen er uit bevrijden. In een wedloop tegen de tijd gaat Frikke op zoek naar het kwade meesterbrein achter dit gemene spel en hoopt hij zo zijn vrienden te redden.” Labyrinthus is voor de hele familie en daarbovenop is de film nog made in Belgium!

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Nieuwe trailer voor The Batman! - Actueel
Actueel

Nieuwe trailer voor The Batman!

Warner Bros. Pictures presenteert "The Batman" van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City's bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Verder lezen...
Cinema Nova's 25ste verjaardag : Een feestje? - Actueel
Actueel

Cinema Nova's 25ste verjaardag : Een feestje?

Na de onbegrijpelijke beslissing om cultuur opnieuw op slot te doen en de daaropvolgende burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de discriminerende maatregelen van onze 'jojoverheid', nodigt Cinema Nova iedereen uit om onze 25ste verjaardag te vieren op 25 uur 2 dagen lang! Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: