Vanessa Hudgens

Filmografie Vanessa Hudgens

Geboortedatum: 14/12/88 (31 jaar)
Meisjesnaam: Vanessa Anne Hudgens
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Vanessa Anne Hudgens (Salinas, 14 december 1988) is een Amerikaans model, actrice en zangeres. Vanaf haar achtste speelde Hudgens in musicals als zangeres en actrice. Ook speelde ze in diverse reclamespotjes. Later verhuisde ze met haar ouders en zusje naar Los Angeles. In augustus 2007 bevestigde ze in een interview met Teen Magazine dat ze een relatie heeft met Zac Efron, haar co-star in High School Musical. 
 
Vanessa Hudgens' carrière begon in 2002, toen zij haar eerste gastoptreden in het televisieprogramma Still Standing had, ze was toen 14. Daarna had ze verschillende Lees de volledige biografie gastrolletjes in series als Cover me, Quintuplets, The Brother Garcia en The Suite Life of Zack and Cody. Op 16-jarige leeftijd was ze te zien als Drake's vriendin, Rebecca, in Drake & Josh. 
 
Ze was te zien in films als Thirteen (als Noel) en in Thunderbirds (als Tintin). Haar echte doorbraak kwam echter pas in 2006 door haar rol als Gabriella Montez in de grote Amerikaanse muzikale tienerfilm High School Musical. Daarvoor won ze samen met Zac Efron de Teenchoice Award voor beste chemie. 1 jaar later, in 2007 speelde ze in het vervolg High School Musical 2. In hetzelfde jaar werd ze het nieuwe gezicht van het Amerikaanse verzorgingsproductenbedrijf Neutrogena. Ze zal te zien zijn in diverse reclamecampagnes van het bedrijf. Daarnaast is Hudgens in 2 commercials van het schoenmerk Ecko Red te zien. Eind 2008 was ze te zien in High School Musical 3

Filmografie Vanessa Hudgens

Bandslam - Komedie, Muziek

Bandslam

Komedie, Muziek 
augustus 2009