Filmografie Kelly Reilly

Biografie

Kelly Reilly (Surrey, 18 juli 1977) is een Engelse actrice. 
 
Reilly werd geboren in Surrey, maar groeide op in Chessington. Haar vader werkte als politieagent en haar moeder werkte in het Kingston-ziekenhuis. 
 
Reilly heeft een langdurige relatie gehad met JJ Feild, momenteel is ze verloofd met de Israëlische-Amerikaanse acteur Jonah Lotan. 
 
Op 17-jarige leeftijd maakte ze haar professionele debuut in een aflevering van Prime Suspect, waar ze naast Helen Mirren acteerde. Later speelde ze de jongere versie van Helen Mirrens personage in de flashback-scènes in de film Last Orders. 
 
Voor haar optreden in het toneelstuk After Miss Julie (2004), in het Donmar Warehouse, werd ze genomineerd voor een Laurence Oliver Award voor "beste actrice". In 2005 won ze de award "Beste actrice in een onafhankelijke film" op het filmfestival van Cannes voor haar rol in de film Mrs Henderson Presents (2005). In 2006 kreeg ze zowel van de London Critics Circle als van de Empire Film Awards de prijs voor "beste nieuwkomer". 
 
Reilly is ook bekend door haar rol als Wendy, een Engelse Erasmusstudent, in de film L'Auberge espagnole. In de sequel Les Poupées russes werd Wendy de romantische leidraad. In 2006 werd Reilly voor haar rol in Les Poupées russes genomineerd voor een César voor "Beste actrice in bijrol". 
 
Reilly speelde onder andere mee in de verfilming van een boek van Nicci French, The Safe House en in de verfilming van 2005 van het boek Pride and Prejudice. Van 30 november 2007 tot 23 februari 2008 verscheen ze in de theaterproductie Othello in het Donmar Warehouse, waar ze naast Chiwetel Ejiofor en Ewan McGregor optrad. In 2009 had zij een rol in de film Sherlock Holmes als verloofde van Watson.

Filmografie Kelly Reilly

Flight - Drama
januari 2013

Flight

Drama Regie: Robert ZemeckisMet: Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle,...Een piloot (Denzel Washington) zet zijn vliegtuig na een noodlanding veilig aan de grond en redt de inzittenden en crew van een gewisse dood. Tijdens een onderzoek komen er allerlei vreemde zaken aan het licht die voor de nodige hoofdbrekens zorgen.
Eden Lake - Horror
januari 2009

Eden Lake

Horror Regie: James WatkinsMet: Kelly Reilly, Michael Fassbender, Finn Atkins,...Lerares Jenny en haar vriend Steve ontvluchten het drukke leven en brengen het weekend door in het idyllische Eden Lake. Een afgelegen meer omsingeld door een bosrijke omgeving, volgens Steve de ideale plek voor een huwelijksaanzoek. Helaas wordt de rust van het liefdeskoppel al snel verstoord door... Verder lezen...

Nieuws over Kelly Reilly

Alain Berliner maakt documentaire over Brigitte Bardot - Actueel
Actueel

Alain Berliner maakt documentaire over Brigitte Bardot

De Belgische filmmaker Alain Berliner zal een documentaire maken over Brigitte Bardot. De 87-jarige Française heeft haar medewerking toegezegd. 'Bardot' is de eerste documentaire van Berliner. Zijn meest succesvolle film, 'Ma vie en rose' uit 1997, werd bekroond met de Golden Globe voor beste... Verder lezen...
Campari en hartstochtelijke cinema, een liefdesverhaal sinds 1970 - Actueel
Actueel

Campari en hartstochtelijke cinema, een liefdesverhaal sinds 1970

Aangeboden door CAMPARI - Het Italiaanse merk, dat altijd al een grote liefde heeft gehad voor kunst in het algemeen, heeft in de loop van de tijd een sterke connectie opgebouwd met de filmwereld. Sinds de oprichting van Campari in Milaan in 1860, dat onmiddellijk succes oogstte met zijn rode... Verder lezen...
De 10 meest sexy films op Netflix - Actueel
Actueel

De 10 meest sexy films op Netflix

Wanneer we aan een grote groep mensen vragen wat hun meest favoriete "sexy films" zijn, merken we op dat er toch steeds enkele filmtitels terugkeren... En meer specifiek geldt dit ook voor sexy films op Netflix. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: