Filmografie Mathieu Kassovitz

Geboortedatum: 03/08/67 (53 jaar)
 Nationaliteit: Frankrijk

Biografie

Mathieu Kassovitz (Parijs, 3 augustus 1967) is een Franse filmregisseur, scenarioschrijver en acteur. Hij is de zoon van regisseur Peter Kassovitz, een joodse immigrant uit Hongarije en een Rooms-katholieke Franse moeder. Kassovitz is getrouwd en heeft een dochter met voormalig actrice Julie Mauduech met wie hij acteerde in Café au lait. 
 
Als filmmaker heeft Kassovitz een aantal artistieke en commerciële successen gerealiseerd. De door hem geschreven en geregisseerde film La Haine (1995) was een internationaal succes. Deze film heeft de César voor beste film gewonnen en bez Lees de volledige biografie zorgde Kassovitz de prijs voor Beste Regisseur op het Cannes Film Festival. In 2000 kwam de door hem geregisseerde politiethriller Les Rivières Pourpres met Jean Reno en Vincent Cassel uit en werd een kaskraker in Frankrijk. Een meer betwist succes was Gothika (2003), een fantasy-thriller met Halle Berry en Penélope Cruz. Deze film werd gezien als commerciële flop, hoewel hij ruim twee keer het budget van 40 miljoen dollar opbracht. Kassovitz regisseerde deze film om geld te verdienen voor zijn nieuwe project, Babylon Babies, een verfilming van het boek van Maurice Dantec. 
 
Als acteur is Kassovitz buiten Frankrijk vooral bekend door zijn rol als Nino Quincampoix in Jean-Pierre Jeunets film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain. Hij speelde ook een belangrijke rol in Costa-Gavras' Amen Verder had hij kleinere rollen in onder andere La Haine, Birthday Girl, Café au lait, The Fifth Element en Munich. Kassovitz ziet het acteren als een kans om met regisseurs te werken die hij bewondert en om aan grote projecten mee te doen. Ook kan hij zijn ervaring als acteur gebruiken om zelf beter te regisseren

Filmografie Mathieu Kassovitz

Happy End

Happy End

 
oktober 2017
Vie sauvage

Vie sauvage

 
oktober 2014
Le Guetteur - Politie

Le Guetteur

Politie 
september 2012