Filmografie Anjelica Huston

Biografie

Anjelica Huston (Santa Monica (Californië), 8 juli 1951) is een Amerikaans actrice en regisseur. Ze is onder meer bekend van haar rol als Morticia Addams in de film The Addams Family (1991) en het vervolg Addams Family Values (1993). 
 
Huston komt uit een familie van drie generaties Oscarwinnaars. Haar grootvader was acteur Walter Huston en haar vader was regisseur en acteur John Huston. Haar broer is acteur Danny Huston. Ze groeide op in Ierland en Engeland. Haar eerste rollen waren in films geregisseerd door haar vader, maar ze gaf haar acteercarrière al snel op om fotomodel te worden. Na begin jaren tachtig weer enkele kleinere rollen te spelen, kwam haar grote doorbraak in 1985 met haar optreden in een andere door haar vader geregisseerde film: Prizzi's Honor. Met dit optreden won ze een Oscar voor beste actrice in een bijrol. 
 
In 2005 won Huston een Golden Globe (eveneens voor beste actrice in een bijrol) voor haar rol in Iron Jawed Angels. Daarnaast is ze nog twee keer genomineerd voor een Oscar, zeven keer voor een Golden Globe, vijf keer voor een Emmy, drie keer voor een BAFTA en drie keer voor een Saturn Award. In 2010 kreeg ze (net als haar vader en grootvader vóór haar) een ster op de Hollywood Walk of Fame. 
 
Naast actrice is Huston ook, in navolging van haar vader, filmregisseur. Ze beleefde haar debuut als regisseur met Bastard Out of Carolina (1996), waarvoor ze een Emmy-nominatie kreeg. 
 
Ze is ook politiek actief. Zo was ze een prominente tegenstander van de invasie van Irak en werkt ze ook mee aan een documentaire over Aung San Suu Kyi. 
 
Huston was getrouwd met de inmiddels overleden beeldhouwer Robert Graham. Ze woonden in een enorm huis zonder ramen in Venice Beach (Los Angeles), dat Graham speciaal heeft laten bouwen. Eerder had ze een lange relatie met acteur Jack Nicholson, met wie ze van 1973 tot 1989 samenwoonde.

Filmografie Anjelica Huston

50/50
november 2011

50/50

 Regie: Jonathan LevineMet: Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt,...De 27-jarige Adam krijgt plots heel slecht nieuws. Om de zaken nog wat erger te maken, bedriegt en verlaat zijn vriendin hem wanneer hij fysiek en mentaal het diepst zit en wil zijn bemoeizuchtige moeder bij hem komen inwonen. Gelukkig kan hij rekenen op zijn therapeute en op zijn beste vriend Kyle,... Verder lezen...
Daddy Day Care - Komedie
juli 2003

Daddy Day Care

Komedie Regie: Steve CarrMet: Eddie Murphy, Jeff Garlin, Steve Zahn,...Twee doodgewone huisvaders, Eddie Murphy en Jeff Garlin verliezen van de ene dag op de andere hun werk. Het enige wat hun nog rest is een lege portefeuille en hun kinderen om voor te zorgen. Ware het niet dat ze plots op het idee komen om een kinderdagverblijf te openen om wat bij te verdienen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: