Filmografie Ellen Page

Biografie

Ellen Philpotts-Page (Halifax, 21 februari 1987) is een Canadese actrice. 
 
Page begon voor het eerst te acteren bij het Neptune Theater in Halifax. Ze werd op 10-jarige leeftijd gekozen voor een rol in Pit Pony, een pilot die in 1999 resulteerde in een televisieserie, waarvan 44 afleveringen werden gemaakt. Voor haar rol werd ze verscheidene malen genomineerd, waaronder voor een Young Artist Award. 
 
Nadat de serie werd stopgezet, kreeg Page in 2001 een terugkerende rol in Trailer Park Boys. Hier opvolgend vervulde ze voornamelijk bijrollen in televisiefilms en kreeg in 2004 haar eerste hoofdrol, in de jeugdfilm I Downloaded a Ghost. Ze werd in Canada een bekende tieneractrice toen ze een rol kreeg in de populaire science-fictionserie ReGenesis. 
 
Page kreeg haar internationale doorbraak aan het begin van 2006, toen ze zien was in Hard Candy. Met haar vertolking van Haley in de film, maakte de actrice zich geliefd bij het publiek en kreeg ze meer aandacht. Dit resulteerde erin dat regisseur Brett Ratner de rol van Kitty Pryde in X-Men: The Last Stand (2006) uitbreidde en Page ervoor inzette. 
 
Nadat de spektakelfilm in première ging, stortte Page zich in verscheidene projecten. Aan het begin van 2007 begon ze met de opnamen van Juno, die een liefhebber bij festivals werd. Een wereldwijde release vond aan het eind van 2007 en het begin van 2008 plaats en werd een groot succes. Ze werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Actrice en werd een van de populairste nieuwkomers van de Verenigde Staten.

Filmografie Ellen Page

Whip It - Komedie

Whip It

Komedie Regie: Drew BarrymoreMet: Ellen Page, Kristen Wiig, Drew BarrymoreBliss Cavendar is geen typische tiener. Desondanks wil haar moeder dolgraag dat ze meedoet aan missverkiezingen en een voorbeeldige dochter is. Bliss kan niet voldoen aan haar verwachtingen en loopt weg van huis. Ze wordt lid van een rolschaatsteam en gaat helemaal op in het spel, terwijl haar... Verder lezen...
Hard Candy - Thriller
september 2006

Hard Candy

Thriller Regie: David SladeMet: Patrick Wilson, Ellen Page, Sandra Oh,...Het slimme en charmante tienermeisje Haley heeft in een café een ontmoeting met de dertiger Jeff, een knappe modefotograaf die ze op het Internet heeft leren kennen. Eenmaal bij Jeff thuis, begint Hayley al snel cocktails te mixen en stelt ze een pikante fotosessie voor. Jeff denkt het helemaal... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: