Justin Long

Filmografie Justin Long

Geboortedatum: 02/06/78 (42 jaar)
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Long werd geboren in Fairfield, een plaats in de Amerikaanse staat Connecticut. Zijn moeder, Wendy Lesniak[1], is een toneelactrice, en zijn vader, R. James Long, is een filosofieleraar aan Fairfield University. Hij heeft twee broers, een oudere broer genaamd Damian die Engels leraar is aan een middelbare school, en een jongere broer genaamd Christian, die te zien was in de film Accepted. Long groeide op in een "conservatieve" katholieke familie. Hij zat in zijn middelbare schoolperiode op Fairfield College Preparatory School, een Jezuïetenschool in Fairfield. Daarna studeerde hij aan Vassar C Lees de volledige biografie College, waar hij lid was van de komediesketchgroep Laughing Stock en waar hij speelde in diverse toneelstukken, waaronder in Butterflies are Free. Op een universiteit in Fairfield gaf hij acteercursussen. Nadat hij de school verliet besloot hij zich op het acteren te storten. 
In 1999 speelde Long in zijn eerste grote film, Galaxy Quest. Grotere rollen had hij in de films Jeepers Creepers, Dodgeball: A True Underdog Story, Crossroads, Dreamland en Waiting..... In de periode 2000-2004 was hij ook regelmatig te zien in de televisieserie Ed, waarin hij de sociaal onhandige student Warren Cheswick speelde. Long had daarna rollen in The Break-Up en speelde de hoofdrol in de komediefilm Accepted uit 2006. In 2007 was hij te zien in Die Hard 4.0, waarin hij een computerhacker speelt die samen met Bruce Willis tegen terrorisme moet strijden. Hetzelfde jaar speelde hij ook in The Sasquatch Dumpling Gang, het vervolg op de lowbudget komediefilm Napoleon Dynamite uit 2004. 
In de Verenigde Staten is Long bekend van zijn rollen in reclamefilmpjes van Apple. In die reclamefilmpjes speelt Long de rol van een Mac (computer), en John Hodgman de rol van een pc. In komische sketches laten ze zien dat een Mac veel meer mogelijkheden heeft dan de zwakke pc

Filmografie Justin Long

Planeet 51 - Animatie Film

Planeet 51

Animatie Film 
februari 2010
Drag Me to Hell - Horror, Thriller

Drag Me to Hell

Horror, Thriller 
juni 2009
Accepted - Komedie

Accepted

Komedie