Kristen Wiig

Filmografie Kristen Wiig

Geboortedatum: 22/08/73 (48 jaar)
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Kristen Carroll Wiig (Canandaigua, 22 augustus 1973) is een Amerikaans actrice en comédienne. Ze werd in 2009 genomineerd voor een Emmy Award voor haar aandeel in het komische televisieprogramma Saturday Night Live, waarvan ze sinds november 2005 deel uitmaakt. 
 
Wiig diende tijdens haar eerste verschijning voor de camera's nog als figurant, in de film Melvin Goes to Dinner. Datzelfde jaar werd ze niettemin ook gecast voor een daadwerkelijke en terugkerende rol als dokter Patricia 'The Quack' Lane in de komedische realityserie The Joe Schmo Show, waarin Matt Kennedy Gould al Lees de volledige biografie ls enige persoon niet weet dat hij wordt opgenomen en dat iedereen in zijn omgeving een acteur is die een rol speelt. 
 
Nadat Wiig in 2005 werd aangenomen als vast castlid van Saturday Night Live, groeide het aantal filmrollen op haar cv gestaag. Verschillende keren betrof dit titels waarin mede- of voormalige castleden van SNL een hoofdrol spelen, zoals Knocked Up (met Seth Rogen) en Semi-Pro (met Will Ferrell). 
 
Wiig trouwde in 2005 met (kleinschalig) acteur Hayes Hargrove, maar hun huwelijk strandde in 2009

Filmografie Kristen Wiig

Bridesmaids - Komedie

Bridesmaids

Komedie 
augustus 2011
Whip It - Komedie

Whip It

Komedie 
Brothers Solomon - Komedie

Brothers Solomon

Komedie 
september 2007