Filmografie Greg Kinnear

Biografie

Gregory (Greg) Kinnear (Logansport (Indiana), 17 juni 1963) is een Amerikaans acteur en televisiepersoonlijkheid. Hij werd voor zijn bijrol in As Good as It Gets genomineerd voor een Academy Award. Daarnaast kreeg hij onder meer een Daytime Emmy Award en een National Board of Review Award toegekend. 
 
Kinnear werd geboren als de zoon van huisvrouw Suzanne carrièrediplomaat Edward Kinnear, die werkzaam was voor de United States Department of State.[1] Hij heeft twee broers, James en Steve. In zijn jeugd reisde hij met zijn ouders naar plaatsen als Beiroet en Athene. Als student aan de American Community Schools in Athene werd Kinnear presentator van het radioprogramma 'School Daze With Greg Kinnear'. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten ging hij naar de Universiteit van Arizona waar hij in 1985 afstudeerde met een graad in de televisiejournalistiek. 
 
Kinnear was de eerste presentator van de televisieshow Talk Soup van televisiezender E!. Dit leverde hem een Emmy Award op. In 1994 kreeg hij wederom als presentator van een talkshow zijn eerste grote televisierol, in de komische film Blankman met Damon Wayans in de hoofdrol. In 1995 speelde hij David Larrabee in Sabrina, een remake van Billy Wilders klassieker uit 1954. Daarna kreeg Kinnear de hoofdrol in Dear God uit 1996. In 1997 was hij te zien in James L. Brooks' blockbuster As Good as It Gets, waarvoor hij een Oscarnominatie ontving in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. Daarna speelde Kinnear in de romantische komedie A Smile Like Yours, waarin hij samen met Lauren Holly een stel vormde dat probeert een kind te krijgen. De film werd matig beoordeeld door critici, in tegenstelling tot zijn volgende film, You've Got Mail, waarin hij naast Meg Ryan de rol van een columnist vertolkte. 
 
In 2002 was Kinnear te zien in Auto Focus, een film die het leven beschrijft van acteur en moordenaar Bob Crane. Hij was in 2005 de tegenspeler van Pierce Brosnan in de zwarte komedie The Matador. Een jaar later had hij naast Steve Carell, Toni Collette en Alan Arkin een rol in de met een Oscar bekroonde komische dramafilm Little Miss Sunshine. Ook was Kinnear in die tijd naast Mark Wahlberg te zien in Invincible, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal van een barman die probeert uit te komen voor het voetbalteam Philadelphia Eagles. 
 
Kinnear trouwde op 1 mei 1999 met Helen Labdon. In 2001 eindigde de zwangerschap van hun eerste kind na zeven maanden in een miskraam. Hun eerste dochter Lily Katherine werd in september 2003 geboren en in juni 2006 kreeg het paar dochter Audrey Mae.

Filmografie Greg Kinnear

Brooklyn Village - Drama
december 2016

Brooklyn Village

Drama Regie: Ira SachsMet: Jennifer Ehle, Greg Kinnear, Alfred MolinaEen New Yorks gezin erft een pand in Brooklyn, met beneden een winkel van een Latijns-Amerikaanse vrouw en de woonruimtes boven. Al snel worden de kinderen uit beide families goede kameraden, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld door strubbelingen tussen de ouders over het huurcontract.
Baby Mama - Komedie
november 2008

Baby Mama

Komedie Regie: Michael McCullersMet: Amy Poehler, Tina Fey, Greg Kinnear,...De succesvolle en single zakenvrouw Kate heeft altijd haar carriere voor laten gaan. Ze is nu 37 en wil graag een kind. Ze blijkt echter niet zwanger te kunnen worden en schakelt prostituee Angie in om haar surrogaatmoeder te worden. Het lijkt allemaal zo simpel.Dan staat de zwangere Angie ineens... Verder lezen...

Nieuws over Greg Kinnear

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms! - Actueel
Actueel

Zie ginds... de 5 beste sinterklaasfilms!

Zin om samen met de kinderen vol spanning af te tellen naar het moment dat ze hun schoentje mogen zetten voor de komst van Sinterklaas? Allemaal samen een leuke Sinterklaasfilm kijken is dé ideale manier. Verder lezen...
Neem de look van de The Dude over! - Actueel
Actueel

Neem de look van de The Dude over!

De bruine badjas, T-shirt en zonnebril van Jeff Bridges uit The Big Lebowski behoren tot de items die geveild worden ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de film. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: