Drew Barrymore

Filmografie Drew Barrymore

Geboortedatum: 22/02/75 (46 jaar)
Meisjesnaam: Drew Blyth Barrymore
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Drew Blythe Barrymore is een Amerikaans film- en televisieactrice en filmproducer. 
 
Drew is de dochter van acteur John Drew Barrymore en de kleindochter van John Barrymore en Dolores Costello. Ze is ook een achternicht van de legendarische Lionel en Ethel Barrymore. 
 
Barrymore begon haar carrière al op zeer jonge leeftijd. Zo begon zij met 11 maanden al met acteren voor een hondenvoerreclame. Zij verwierf op zevenjarige leeftijd faam door haar rol in de film E.T., wat haar doorbraak was. Ze werd een kindster. 
 
Drew kon echter niet met Lees de volledige biografie t de roem omgaan en haar moeder stond ook niet voor haar klaar, dus toen ze negen jaar oud was, werd ze al een alcoholist. Toen ze 10 was, was ze verslaafd aan marihuana en toen ze twaalf was, snoof ze al cocaïne. 
 
Nadat ze succesvol werd behandeld in een afkickkliniek, werd ze een sekssymbool in de jaren '90 en speelde vaak de rol van de slechte mensen. Ook poseerde ze al vroeg naakt; ze was net 18 toen ze een naaktscène had in de film Dual Ghost. Ze was nog in vele films naakt te zien tot ongeveer 1996, toen begon ze namelijk in A-films te spelen. Haar eerste was Scream. Drew had relaties met Tom Green (met wie ze ook een tijdje getrouwd is geweest), Jamie Walters en de drummer van The Strokes, Fabrizio Moretti. Ze schakelde daarna over van shockerende films naar romantische komedies. Haar eerste populaire romantische komedie was The Wedding Singer. Toch speelde ze nog in drama's, zoals Riding in Cars with Boys, Donnie Darko en Confessions of a Dangerous Mind. Na heel wat populaire bioscoopfilms, bemachtigde ze op 3 februari 2004 een ster op de Hollywood Walk of Fame

Filmografie Drew Barrymore

Blended - Komedie

Blended

Komedie 
juni 2014
Whip It - Komedie

Whip It

Komedie 
Lucky You - Drama

Lucky You

Drama 
juli 2007
Duplex - Komedie

Duplex

Komedie 
mei 2004