Filmografie Jonathan Rhys Meyers

Biografie

Jonathan Rhys Meyers is een Iers acteur. 
 
Rhys-Meyers is geboren in County Dublin, Ierland.  
Een jaar na zijn geboorte verhuisde het gezin naar County Cork, waar ze nog steeds wonen. Toen Rhys-Meyers drie jaar oud was, verliet zijn vader het gezin. Hij heeft drie broers, Jamie, Alan en Paul. Zijn moeder voedde hem en zijn broers op in het landelijke Cork met weinig geld. 
 
Rhys Meyers werd op 16-jarige leeftijd van school gestuurd en vulde zijn tijd met rondhangen in zwembaden. hij werd opgemerkt door een casting agent die hem een rol aanbood in de oorlogsfilm War of the Buttons, maar hij werd niet uitgekozen. Zijn debuut speelde hij in A Man of No Importance (1994), waar hij een kleine rol in had. Zijn eerste hoofdrol speelde hij in The Disappearance of Finbar (1996). In 1996 verscheen hij in Michael Collins.  
 
Rhys Meyers speelde mee in een aantal televisieseries zoals Elvis en the Tudors waarvoor hij een Golden Globe kreeg voor beste acteur.  
 
Rhys Meyers had een rol iin onder andere Vekvet Golmine, als Glam rockartiest, Bend It Like Beckham als een voetbalcoach, Vanity Fair en Match Point.

Filmografie Jonathan Rhys Meyers

Albert Nobbs - Drama
februari 2012

Albert Nobbs

Drama Regie: Rodrigo GarciaMet: Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Johnson,...Een verfijnd kostuumdrama over het wel en wee van het personeel in één van Dublin's meest luxueuze hotels in de negentiende eeuw : het bastaardkind van een dienstmeisje, de onmogelijke liefde van een mooi koppel en Albert ... een vrouw die zich als man moest vermommen om te kunnen overleven in het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: