Anna Faris

Filmografie Anna Faris

Geboortedatum: 29/11/76 (44 jaar)
Meisjesnaam: Anna Kay Faris
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Anna Kay Faris (Baltimore, 29 november 1976) is een Amerikaans actrice, ze is het meest bekend geworden door haar rollen in de Scary Movie films. Ze is geboren in Baltimore, Maryland en is de dochter van Karen and Robert Faris. Ze groeide samen met haar broer Jack op in Seattle, Washington. Haar ouders moedigden haar al op jonge leeftijd aan om te acteren en ze gaf haar eerste professionele acteervoorstelling op negenjarige leeftijd aan de Seattle Repertory Theater. Ze bezocht de Edmonds Woodway High School en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Washington. 
 
Lees de volledige biografie r> Haar eerste serieuze rol was in de onafhankelijke productie Lovers Lane (1999). Ze brak door met haar rol in de horror film parodie Scary Movie (2000). De van nature blonde actrice verfde voor Scary Movie en Scary Movie 2 het haar zwart zodat haar personage meer leek op Neve Campbell die een vergelijkebare rol speelde in de film Scream, een van de films waar Scary Movie een parodie op vormde. 
 
Faris is getrouwd geweest met acteur Ben Indra, met wie zij in 2005 een dochter kreeg, Rebecca Anna. Ze vroeg op 3 april 2007 de scheiding aan wegens onoverbrugbare verschillen. Op 20 juni 2009 is Faris hertrouwd met acteur Chris Pratt op Hawai, ze waren verloofd sinds eind 2008

Filmografie Anna Faris

The Dictator - Komedie

The Dictator

Komedie 
mei 2012
The House Bunny - Komedie

The House Bunny

Komedie 
december 2008
Just Friends - Komedie

Just Friends

Komedie 
april 2006