News of the world

/10(0 stemmen)
News of the world

Infos

Synopsis

Vijf jaar na het einde van de Burgeroorlog verhuist Captain Jefferson Kyle Kidd (Hanks), een veteraan van drie oorlogen, nu als non-fictieverhaalverteller van stad naar stad, waarbij hij het nieuws van presidenten en koninginnen, glorieuze vetes, verwoestende catastrofes en aangrijpende avonturen uit de verre omtrek van de wereld deelt. 
 
In de vlakte van Texas kruist hij het pad met Johanna (Helena Zengel, System Crasher), een 10-jarige die zes jaar eerder door het Kiowa-volk werd opgevoed als een van hun eigen mensen. Johanna, vijandig tegenover een wereld die ze nooit heeft meegemaakt, wordt tegen haar wil teruggegeven aan haar biologische tante en oom. Kidd gaat akkoord om het kind te bevrijden waar de wet zegt dat ze thuishoort. Terwijl ze honderden kilometers afleggen in de onvergeeflijke wildernis, worden de twee geconfronteerd met enorme uitdagingen van zowel menselijke als natuurlijke krachten, terwijl ze op zoek gaan naar een plek die beide thuis kunnen noemen. 
 
News of the World wordt geregisseerd door Greengrass (de Bourne-films, United 93) uit zijn scenario met Luke Davies (Leeuw), gebaseerd op de National Book Award finalist en best verkochte roman van Paulette Jiles. De film wordt geproduceerd door Gary Goetzman (Mamma Mia! franchise, Greyhound), Gail Mutrux (The Danish Girl, Donnie Brasco) en Gregory Goodman (22 juli, 8 Mile). De uitvoerende producenten zijn Steven Shareshian en Tore Schmidt. De muziek van de film is van de achtvoudige Academy Award® genomineerde James Newton Howard.

Video's van "News of the world"

Fotogalerij "News of the world" (1)

News of the world - Foto 1

Mening van de pers

Knack
Paul Greengrass ruilt zijn shaky cam in voor de prairie in 'News of the World'
Paul Greengrass' News of the World is een oldskool western door de Verdeelde Staten van Amerika toen en nu, met Tom Hanks als gids. Veel nieuws heeft de door weidse woestijnlandschappen trekkende, langs pioniersdorpen passerende en opzichtig naar de Verdeelde Staten van Amerika van vandaag knipogende western News of the World niet te bieden. Behalve dan misschien dat Paul Greengrass - de guerillafilmer die Jason Bourne tot drie keer toe richting de nok van de box office mende - niet... Verder lezen
Paul Greengrass trekt de prairie op, mét Tom Hanks
Met Bloody Sunday, United 93 en zijn drie Jason Bourne-kaskrakers kroonde Paul Greengrass zich tot de koning van de shaky cam-stijl. Maar de Britse regisseur kan het ook op een klassieker manier. Trek in het zog van Tom Hanks mee de prairie op in News of the World, zijn western over gepolariseerde tijden vroeger en nu. Energiek en rauw realistisch entertainment puren uit politiek beladen topics? Mocht het een olympische discipline zijn, dan had Paul Greengrass al meer medailles verzameld dan... Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Andere films nu in de bioscoop...

Cash Truck

Cash Truck

 
23 juni 2021
Pieter Konijn 2 : Stad op Stelten - Animatie Film

Pieter Konijn 2 : Stad op Stelten

Animatie Film 
23 juni 2021
Promising Young Woman

Promising Young Woman

 
23 juni 2021

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden