Infos

Engelse titel : News of the world
Geregisseerd door : Paul Greengrass

 Synopsis

Vijf jaar na het einde van de Burgeroorlog verhuist Captain Jefferson Kyle Kidd (Hanks), een veteraan van drie oorlogen, nu als non-fictieverhaalverteller van stad naar stad, waarbij hij het nieuws van presidenten en koninginnen, glorieuze vetes, verwoestende catastrofes en aangrijpende avonturen uit de verre omtrek van de wereld deelt. 
 
In de vlakte van Texas kruist hij het pad met Johanna (Helena Zengel, System Crasher), een 10-jarige die zes jaar eerder door het Kiowa-volk werd opgevoed als een van hun eigen mensen. Johanna, vijandig tegenover een wereld die ze nooit heeft meegemaakt, wordt tegen haar wil teruggegeven aan haar biologische tante en oom. Kidd gaat akkoord om het kind te bevrijden waar de wet zegt dat ze thuishoort. Terwijl ze honderden kilometers afleggen in de onvergeeflijke wildernis, worden de twee geconfronteerd met enorme uitdagingen van zowel menselijke als natuurlijke krachten, terwijl ze op zoek gaan naar een plek die beide thuis kunnen noemen. 
 
News of the World wordt geregisseerd door Greengrass (de Bourne-films, United 93) uit zijn scenario met Luke Davies (Leeuw), gebaseerd op de National Book Award finalist en best verkochte roman van Paulette Jiles. De film wordt geproduceerd door Gary Goetzman (Mamma Mia! franchise, Greyhound), Gail Mutrux (The Danish Girl, Donnie Brasco) en Gregory Goodman (22 juli, 8 Mile). De uitvoerende producenten zijn Steven Shareshian en Tore Schmidt. De muziek van de film is van de achtvoudige Academy Award® genomineerde James Newton Howard.

Let op met kinderen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Seks
Discriminatie
Geweld
Angst
Drug- en/of alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

 VOD

Bekijk News of the world via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

C'è ancora domani - Komedie
2
20 maart 2024

C'è ancora domani

Komedie Regie: Paola CortellesiMet: Paola Cortellesi,...Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano's ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en... Verder lezen...
Immaculate - Horror
3
20 maart 2024

Immaculate

Horror Regie: Michael MohanMet: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Álvaro MorteNa een bijna-doodervaring vertrekt de Amerikaanse Cecilia (Sydney Sweeney) naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria. Naarmate er angstaanjagende gebeurtenissen in het klooster... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: